В Іспанії скасували фотовиставку «Ореста» з «Азову» через «нацизм»

1113 0

Ми у соцмережах:

В Іспанії скасували фотовиставку «Ореста» з «Азову» через «нацизм»

Політехнічний університет Каталонії у Барселоні закрив фотовиставку з роботами захисника «Азовсталі» Дмитра «Ореста» Козацького. Рішення пояснили «ідеологією автора», якого звинуватили в нацизмі.

Про це йдеться у заяві Політехнічного університету Каталонії (UPC), повідомляє Громадське.

Як зазначає «Суспільне», виставка фоторобіт Дмитра Козацького почалась в університеті ще 18 жовтня. А вже 13 листопада виш зняв роботи українця.

У соцмережах заклад заявив, що йому «не було відомо про ідеологію автора».

«UPC радикально відкидає нацизм і шкодує про ситуацію, що виникла», — йдеться у дописі.

Про цю ситуацію стало відомо через реакцію самого захисника «Азовсталі». Дмитро Козацький пояснив, що з вебархіву його Twitter-сторінки у соцмережах поширилися його фото з висміюванням російської пропаганди.

Так, проросійський блогер Анатолій Шарій поширив скриншоти дописів із, як зазначається, Twitter-сторінки Козацького, де той опублікував фото піци зі свастикою тощо.

У своїх дописах Шарій називав Козацького «шанувальником Гітлера, свастики та нацистів» та закликав скасувати його фотовиставку.

 

 

Козацький пояснив: він справді опублікував ці фотографії та дописи.

«Але потрібно знати контекст українського гумору, щоб зрозуміти, що це було висміювання російської пропаганди про так званий нацизм в Україні [...] Жодним чином я б ніколи не підтримував і не підтримую жахливі дії Третього Рейху та Гітлера. Тим паче, що нині ми боремося з прямою наступницею нацизму у світі — російською федерацією», — написав Козацький.

Він зазначив, що видалив фото після того, як зрозумів, що російські боти та «журналісти» вирвали їх із контексту та неправильно витлумачили.

«Я розумію, що ці фотографії могли викликати обурення, я хочу перепросити за це. Коли я робив їх, я не розумів, як їх використають. Але я розумію, що якщо російські слуги бачать у мені загрозу і ведуть проти мене таку агресивну дезінформаційну кампанію, то я все роблю правильно. Не йдіть за російською пропагандою і не шукайте нацизму там, де його немає», — пише Козацький.

Він закликав Політехнічний університет Каталонії особисто запитати його про ставлення до Третього Рейху, а не слухати слів Шарія. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також