В обласній лікарні проводять службове розслідування

3986 0

Ми у соцмережах:

В обласній лікарні проводять службове розслідування

За дорученням голови Рівненської ОДА Віталія Коваля в Рівненській обласній лікарні проводять службове розслідування. Також спеціальна комісія має встановити причину такої великої захворюваності серед медичного персоналу закладу. Про це поінформував прес-секретар голови Рівненської ОДА Олександр Поліщук.

 За останніми даними, в Рівненській області на коронавірус захворіли 69 медичних працівників. З них 42 – у Рівненській обласній лікарні. Поки що ці дані не змінилися, каже начальник обласного управління охорони здоров’я Олег Вівсянник.

-          З-понад 1600 працівників закладу зараз на роботу виходять тільки 300, - сказав він під час брифінгу в Рівненській ОДА. – Обстежуємо всіх медиків закладу, хто був контактний з хворими або має симптоми коронавірусу. Сьогодні ввечері будуть нові дані, оскільки надійдуть результати останніх ПЛР-тестів.

Тим часом такий великий відсоток інфікованих медиків обласної лікарні наштовхує громадськість на думки про халатне ставлення влади до їхньої безпеки. Власне, про це говорить нардепка Соломія Борбовська. Вона звинуватила обласних чиновників у приховуванні інформації:

-          Рівненська ОДА нарешті визнала, що має серйозні проблеми з обласною лікарнею. Принаймні почали визнавати помилки і озвучувати кількість хворих в Рівненській обласній лікарні після мого публічного звернення. Якщо станом на неділю в обласній лікарні було 0 хворих серед медперсоналу, станом на вівторок - 16, то вже сьогодні ввечері (16 квітня – ред.) - 42. Дивовижна статистика! Але це і означає, що інформацію приховували.

Прес-секретар голови Рівненської ОДА Олександр Поліщук апелював депутатці:

-          Ще 14 березня ми одними з перших створили оперативний штаб з протидії поширенню COVID-19, запустили гарячу лінію. Голова та його заступники організували чергування по 12 годин в адміністрації і постійно звітують про ситуацію в області та прийняті рішення в цьому напрямку. Від Соломії Бобровської не було жодного офіційного звернення щодо надання інформації про ситуацію в області чи обласній лікарні. Це її оціночні судження. Ще 9 квітня Віталій Коваль доручив створити спеціальну комісію, яка з’ясує причину такого великого кола захворювання медиків у закладі. Там проведуть службове розслідування із залученням незалежних експертів. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також