В облраді підготували звернення на підтримку державних підприємств-виробників електроенергії

1046 0

Ми у соцмережах:

В облраді підготували звернення на підтримку державних підприємств-виробників електроенергії

На розгляд сесії Рівненської обласної ради 5 червня планується винести звернення до Верховної Ради та Кабінету Міністрів України щодо непростої ситуації, яка склалася на енергоринку України. У проєкті рішення, зокрема, йдеться, що депутати «занепокоєні ситуацією, яка склалася в державі після затвердження Міністерством енергетики та захисту довкілля України оновленого прогнозного балансу електроенергії об’єднаної енергетичної системи України на 2020 рік.

Пресслужба Рівненської обласної ради повідомляє, що він передбачає виведення підприємств держсектору економіки атомної галузі в резерв, переведення енергоблоків на роботу на зниженій потужності, а натомість збільшує обсяг закупівлі електроенергії у приватних компаній».

Через це, «відбувається значне зниження виробництва атомної галузі. А це, може призвести до зупинення енергоблоків АЕС, збитків державному і місцевим бюджетам та банкрутства об’єктів державної власності, що мають стратегічне значення для економіки і безпеки держави», - йдеться у Зверненні.

Автор проекту рішення – депутат Богдан Файфура – також наголошує, що «велику значимість для економіки Рівненщини має Рівненська АЕС, а тому, враховуючи наявну інфраструктуру даної атомної електростанції, існує можливість створення на територіях, прилеглих до станції, технологічних парків, основними напрямами роботи яких можуть бути ІТ-технології та сільське господарство».

 

Відтак пропонує:

– створити умови для отримання на прилеглих до міст супутників атомних електростанцій територіях в межах 30-км зони спостереження можливостей отримувати електричну та теплову енергію за прямими договорами;

– передбачати для згаданих зон спостереження компенсаційні виплати за рахунок державного бюджету у випадку обмеження диспетчерських потужностей.

З повним текстом проекту рішення та текстом Звернення можна ознайомитися за цим посиланням


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також