В одиноких мам з Рівного соцзахист забирає виплачену допомогу

1796 0

Ми у соцмережах:

В одиноких мам з Рівного соцзахист забирає виплачену допомогу

У Рівному управління праці та соціального захисту населення почало розсилати одиноким матерям листи, в яких повідомляє, що в липні «переплатило» їм матеріальну допомогу і тепер треба її віддавати.

 Відповідну інформацію оприлюднив лікар Львівської обласної дитячої клінічної лікарні "Охматдит" Арсен Ільїн на своїй сторінці в соцмережі. Він надав фото листа від управління, отриманого однією з рівненських мам.

«Хароший мальчік і команда профукали на себе грошики, де взяти не знають, вирішили в мам забрати.
Наказують мамочкам віддати отриману допомогу на дітей!
2218 грн з кожної!
Хто не віддасть, того в суд.

(Лист отримала знайома, публікую з її дозволу)».

В управління соцзахисті м. Рівне інформацію про розсилку подібних листів підтвердили. Начальниця структури Віра Мельник коментує:

-          Ми дійсно почали розсилати такі листи. Попередня Постанова Кабміну, видана в березні, дозволяла виплачувати одиноким метерям матеріальну допомогу в старих розмірах «на період карантину та місяць після». Це було зроблено для того, щоб мінімізувати потік громадян, що звертаються в управління з різних питань. Проте в липні до нас надійшла інша Постанова Уряду, що вступила в дію з 1 липня, яка вимагає від мам вже знову писати відповідні звернення в управління, а від нас - здійснення перерахунку за липень. Оскільки ми за цей місяць, керуючись старою постановою, вже нарахували мамам-одиначкам допомогу, то тепер мусимо її перерахувати назад.

Також Віра Мельник зазначила, що тепер матеріальну допомогу як одинокі матері отримуватимуть лише ті, хто працевлаштований офіційно. Тому що деякі матері, щоб отримувати виплати від держави, працюють неофіційно або ж взагалі не працюють, таким чином зловживаючи своїм становищем.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також