В Олександрії відремонтують 8 будинків сімейного типу

840 0

Ми у соцмережах:

В Олександрії відремонтують 8 будинків сімейного типу

Дитячі будинки сімейного типу у селі Олександрія розпочнуть ремонтувати у наступному році. Наразі завершується процедура виготовлення проектно-кошторисної документації і вже в січні 2022 року може бути оголошений тендер на роботи.

 Про це повідомила заступниця голови адміністрації Людмила Шатковська під час засідання Тимчасової слідчої комісії ВРУ з питань розслідування випадків та причин порушення прав дитини під час здійснення децентралізації повноважень з питань охорони дитинства, реформування системи закладів інституційного догляду та виховання, реалізації права дитини на сімейне виховання та усиновлення.

Нагадаємо, вісім будинків, в яких живуть діти та їхні батьки-вихователі, побудовані у 2006 році. Наразі будівлі потребують капітального ремонту, оновлення покрівлі, систем опалення та водопостачання.

Перший заступник голови Сергій Подолін зауважив, що у питанні створення належних умов для виховання дітей, які проживають у БДСТ, є спільна позиція облдержадміністрації, облради та громади. Так, влітку на сесії обласної ради було виділено 549 тисяч гривень на розроблення ПКД.  А вже на найближчій сесії будинки сімейного типу планують передати на баланс Олександрійської громади

«Добре, що є позитивні зрушення у цьому питанні. Батькам дякую за щоденну роботу в цих непростих умовах і наполегливу позицію. Вже у понеділок комісія за результатами розслідування оприлюднить свої висновки», - підсумував секретар комісії Юрій Павленко.

Нагадаємо, метою виїзних комісій є дослідження та обговорення проблемних питань закладів для дітей на основі отриманих скарг.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також