В Острозі невідомі розгромили єврейський охель

1143 0

Ми у соцмережах:

В Острозі невідомі розгромили єврейський охель

У місті Острог на єврейському кладовищі невідомі проникли в єврейську капличку охель і розгромили її. Проте в поліції кажуть, ще не антисеміти, а просто вандали.

До поліції надійшла заява 57-річного жителя Острога, що у ніч на 27 квітня невідомі пошкодили молитовну капличку - охель на єврейському кладовищі, чим завдали матеріальної шкоди іудейській громаді.

«Слідчо-оперативна група виявила у капличці пошкоджені склопакети вхідних дверей і вікон, а в середині — електроконвектор та частково меблі, а також розкидані речі, — повідомив начальник Острозького відділу поліції Едуард Холод. — Крім того, в ході огляду місця події будь-яких слідів та ознак вчинення протиправних дій на релігійному ґрунті виявлено не було».

Поліцейські в рамках досудового розслідування, розпочатому за попередньою правовою кваліфікацією частини 1 статті 194 Кримінального кодексу України, встановлюють осіб, причетних до вчиненого злочину.

Санкція статті передбачає покарання у виді штрафу до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадських робіт на строк від ста двадцяти до двохсот сорока годин, або виправних робіт на строк до двох років, або обмеження чи позбавлення волі на строк до трьох років.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також