В Острозькому районі вшанували чудотворну ікону «Знамення»

1521 0

Ми у соцмережах:

В Острозькому районі вшанували чудотворну ікону «Знамення»

Урочистості пройшли в храмі великомучениці Параскеви П'ятниці села Вілія, де чудотворний образ зберігається близько 130 років.

У селі Вілія Острозького району Рівненської області відбувся Чин прославлення ікони Божої Матері «Знамення», яку Священний Синод Української Православної Церкви в минулому році визнав чудотворною, повідомляє Рівне. Голос Церкви.

З благословення митрополита Рівненського і Острозького Варфоломія, урочистості з нагоди цієї знаменної події пройшли в Свято-Параскевському храмі, де перебуває чудотворний образ. Святкове богослужіння очолив митрополит Тернопільський і Кременецький Сергій, у співслужінні вікарія Рівненської єпархії єпископа Дубенського Пимена і нечисленного духовенства.

Через карантин багато паломників не змогли взяти участь в святкуванні.

«Така, мабуть, воля Матінки Божої, щоб Її чудотворний образ прославили в спокійній і урочистій атмосфері, без великої кількості паломників і духовенства, зазначив настоятель Параскевського храму протоієрей Олександр Жук. Але я переконаний, що цей день не став менш хвилюючим як для мене особисто, так і для тих людей, які вже отримали зцілення від образу "Знамення"».

Священнослужитель розповів, що саме велика кількість свідчень неймовірних зцілень біля образу «Знамення» змусило його спочатку записати всі факти, а потім подати документи в Синод, який і прийняв рішення про визнання Вілійської ікони чудотворною.

«Біля цього образу зцілилася від раку крові моя однокласниця, після цього її життя набуло зовсім інший сенс. Мій паламар рівно рік тому, в день святкування 130-ї річниці ікони "Знамення", отримав звістку в дитячій онкогематології, що він здоровий. Тут молилися батьки за своїх дітей, які не могли ходити – і отримали за своїми проханнями. Наш благочинний протоієрей Олександр Максимчук також відчув на собі силу "Знамення", після важкої операції на ногах він став ходити, молитовно просячи цієї милості у чудотворного образу», повідомив отець Олександр.

За ревне служіння Церкві, з благословення митрополита Рівненського і Острозького Варфоломія, настоятель Свято-Параскевського храму протоієрей Олександр Жук був нагороджений митрою. Нагороду священнослужителю вручили за Божественною літургією.

Після богослужіння владики звершили особливий Чин прославлення Вілійської ікони Божої Матері «Знамення».

Завершилися урочистості співом церковних гімнів Богородиці і Її чудотворному образу. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також