В Україні запровадили безоплатне харчування для учнів початкових класів

142 0

Ми у соцмережах:

В Україні запровадили безоплатне харчування для учнів початкових класів

Від жовтня уряд забезпечить безоплатним одноразовим харчуванням учнів 1-4 класів.

«Від жовтня уряд забезпечить безоплатним одноразовим харчуванням учнів 1-4 класів. Для цього за ініціативою президента України на 2024 рік з бюджету виділено 2 мільярди гривень, які будуть передані місцевим громадам у формі субвенції», – кажуть у МОН.

Раніше гарячими обідами забезпечували лише учнів пільгових категорій, а фінансування покривалося коштом місцевих бюджетів.

«Державна субвенція допоможе гарантувати належний рівень харчування для усіх учнів початкових класів, а також сприятиме формуванню правильних харчових звичок з раннього віку. Механізм розподілу коштів субвенції затверджений Кабінетом міністрів України та забезпечить однакові умови для організації харчування в усіх закладах загальної середньої освіти країни», – зазначили Радіо Свобода  у пресслужбі МОН.

Навчальний рік триватиме з 2 вересня 2024 року до 30 червня 2025 року й саме цього графіка мають дотримуватися всі українські школи.

Субвенція може бути використана як для придбання харчів, так і для оплати послуг кейтерингу та/або аутсорсингу. Основні умови для надання субвенції:

гаряче харчування організовується для всіх учнів початкових класів (1–4 класи);
у закладі освіти організовано процес очного навчання або поєднується очне з дистанційним;
заклади освіти можуть організовувати харчування самостійно через аутсорсинг або співпрацювати з підприємствами, що займаються кейтерингом.
розрахунок вартості гарячого харчування для учнів початкових класів не має перевищувати вартість харчування для учнів 5-11 (12) класів.


 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також