В замку князів Острозьких тепер працює новий гід

1067 0

Ми у соцмережах:

В замку князів Острозьких тепер працює новий гід

кскурсійний аудіогід та англомовна версія сайту – в державному історико-культурному заповіднику міста Острога презентували інноваційні проєкти.

В замку князів Острозьких тепер працює аудіогід. Він був розроблений науковими працівниками ще в минулому році, після чого його тестували серед різних музейних відвідувачів. Інновацію створили на базі безкоштовного додатку «izi.travel», він легко встановлюється та не потребує використання спеціальних аудіопристроїв.

 
Відвідувачі замку можуть почути екскурсію самостійно, скориставшись спеціальною фонограмою. Текст для аудіогіда начитав Микола Кінах – відомий острозький режисер і актор аматорського театру. Крім того, відвідувачі можуть почути оригінальний острозький наспів XVІ століття, повідомляє пресслужба Рівненської ОДА.
Люди з вадами слуху, що не мають можливості прослухати аудіоекскурсію, натомість, можуть скористатися текстовою версією на такому ж мобільному телефоні.
У найближчій перспективі заповідник планує впровадження англомовної та польськомовної версії аудіогіда.
Окрім цього,  відтепер  офіційний сайт Острозького заповідника має й англомовну версію: https://ostrohcastle.com.ua/ 
- Досвід над розробкою іншомовних версій технічних новинок для екскурсійної роботи в працівників заповідника вже є. Напередодні Всесвітнього дня екскурсовода запрацювала англомовна версія офіційного сайту заповідника, яка теж була презентована сьогодні, - розповідає Микола Манько, директор державного історико-культурного заповідника міста Острога.
 
 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також