Вакансії важкого травня: кого зараз шукають роботодавці

510 0

Ми у соцмережах:

Вакансії важкого травня: кого зараз шукають роботодавці

Заходи по боротьбі з епідемією коронавіруса не могли не позначитися на бізнесі. Діяльність організацій, яку не можна перекласти на дистанційний формат, припинена або обмежена. Все це природним чином позначилося на ринку праці. Але робота є навіть в такий складний час. Заходьте на сайт пошуку роботи Jobmix!

Що відбувається з вакансіями

Великого падіння кількості вакансій в травні не спостерігалося. Якщо порівнювати показники травня 2020 року з показниками травня 2019 року, то вакансій стало більше на 4% (при нормальному розвитку подій приріст був би помітніше). А в порівнянні з квітнем 2020 року в травні (тобто за місяць) кількість нових вакансій зменшилася всього на 3%.

При цьому рівень конкуренції за робоче місце зріс: у середньому на одну вакансію доводиться зараз 8 резюме (помірної вважається показник не більше 6 резюме в середньому на одну вакансію). Це пов'язано з тим, що кількість резюме збільшилася на 8%.

Природно, у рамках різних проф областей ситуація відрізняється. Наприклад, для медицини і фармацевтики, сфер безпеки та державної служби, для робочого і домашнього персоналу, будівництва і нерухомості кількість вакансій за травень зросла. Для традиційних офісних проф областей (таких, як бухгалтерія, маркетинг, реклама та PR, юристи, управління персоналом) кількість вакансій зменшилася.

Якась діяльність припинена, а якісь компанії зайняли вичікувальну позицію — доки вони не можуть повернутися до звичного режиму роботи, бізнес несе витрати, а доходів тимчасово немає або вони падають. Але тим не менш, навіть в тих сферах, які постраждали найсильніше, вакансії не зникли повністю.

Віддалена робота

Деякі вакансії, які розміщені зараз, можуть припускати початок роботи після закінчення режиму ізоляції (це набір на майбутнє). Інші вакансії припускають, що новий співробітник почне працювати вже зараз, але віддалено — на постійній основі чи тільки на період ізоляції. Вакансії, в яких робота дистанційна, ми виділяємо помітною фразою «можна віддалено».

Найчастіше їх розміщують компанії зі сфер ІТ, освіти, послуг для бізнесу, маркетингу та реклами:

• Маркетолог.

• Адміністратор сайту.

• SMM спеціаліст.

Звичайна (не віддалена) робота

Є і звичайні вакансії — не потрібно забувати, що ряд галузей продовжує працювати у звичному режимі навіть під час загальної ізоляції. Це, зокрема, виробники і продавці продуктів харчування і товарів першої необхідності, медичні заклади та аптеки, організації, які займаються терміновими ремонтами і вантажно-розвантажувальними роботами, банки.

А також безперервно діючі організації:

• Медичний персонал.

• Поліція.

• Продавці.

У сфері продажів у цілому вакансій в травні стало на 7% менше, ніж у квітні. Але роздрібна торгівля продуктами харчування та товарами повсякденного попиту, а також онлайн-ритейл активно працюють - тут потрібні співробітники. Служби доставки дуже потребують кур'єрів (в тому числі водіїв-кур'єрів), склади - в середніх ярусів, на тих і інших виріс попит.

Часткова зайнятість

Багатьом здобувачам зараз потрібно підробіток на додаток до основної зайнятості або на час простою на основній роботі.

Вирішити питання з пошуком роботи допоможе портал Jobmix. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також