ВАЛЕРІЙ КОРОТКОВ. ПОВЕРНЕННЯ ЛЕГЕНДИ. З добром у серці до безкорисливого служіння громаді міста. Зробіть правильний вибір, шановні рівняни!

2698 0

Ми у соцмережах:

Валерій Коротков

Найуспішніший бізнесмен та найщедріший меценат і благодійник на зламі століть, який увійшов у Книгу Гіннеса, забезпечивши власним коштом у напівголодні 90-ті безплатні обіди для 36 тисяч рівненських школярів, Валерій КОРОТКОВ повертається. Повертається не в політику, якою він мав намір зайнятись ще в далекі 90-ті, але не зміг, бо програв вибори до Верховної Ради Василю Червонію. Повертається з добром у серці до активного та безкорисливого служіння Рівненській міській громаді.

Місто сьогодні, як і вся Україна, як ніколи потребує економічного оздоровлення, а його мешканці – підвищення соціального захисту перед наступом вірусної інфекції COVID-19 у супрязі з тарифним геноцидом. Тож Валерій Олександрович, будучи співзасновником Благодійного фонду «ВАЛА САЛАМ» планує реалізувати ряд благодійних проєктів для рівнян.

Європейські благодійники та меценати активно співпрацюють із благодійним фондом Валерія Короткова

Фонд у своїй діяльності використовуватиме як особисті кошти Валерія Олександровича, так і кошти іноземних благодійників і меценатів. Якщо взяти до уваги бізнесові зв’язки Короткова в Україні та за її межами, то благодійників буде чимало. Зокрема, найближчими днями на рахунок фонду Короткова надійдуть кошти благодійника із Франції в розмірі 750 тисяч євро. В діяльності фонду планується також частково залучати кошти з міського бюджету, проте головним фінансовим джерелом фонду слугуватимуть кошти Валерія Короткова, а також інших благодійників і меценатів.

Як виявилось, сьогодні багато європейців та громадян інших країн, яким відомо про благодійні проєкти Короткова з організації безкоштовного харчування 36 тисяч учнів рівненських шкіл та допомоги міському Будинку дитини, готові довірити фонду Короткова значні благодійні кошти за умови, що ці кошти підуть на благодійну допомогу рівнянам.  Використовуючи фонд у партнерстві з іншими благодійними організаціями, Валерій Коротков надаватиме її, перш за все, пенсіонерам, інвалідам та іншим малозабезпеченим рівнянам. Фінансуватиме фонд також проєкти підтримки талановитої молоді міста. А це — іменні стипендії для молодих талантів, а також надання грантів для реалізації молоддю цікавих і прибуткових проєктів. До речі, в минулому Валерій Коротков тривалий час надавав фінансову підтримку танцювальному колективу «Еліксир-С» — неодноразовому переможцю всесоюзних конкурсів.

Одним із пріоритетів у діяльності фонду буде допомога талановитій і перспективній молоді. Щоб молоді українці не виїжджали на заробітки за кордон, а щоб залишались в Україні, реалізовуючи себе і свої бізнесові проєкти тут, на місці. Це перше. А другим напрямом у діяльності Валерія Короткова на посаді міського голови буде зробити все можливе і неможливе для того, аби кожна бізнесова структура, кожний бізнесмен у Рівному надавали перше робоче місце для випускників рівненських вишів та коледжів. «І все це треба робити вже сьогодні, не відкладаючи на завтра, — переконаний Валерій Олександрович. — І це я робитиму незалежно від того, оберуть мене рівняни міським головою чи ні».

Коротков веде активне спілкування в соціальних мережах зі своїми потенційними виборцями, зокрема з молоддю, запитуючи в неї: «Що думає молодь про завтрашній день?». І ось яку відповідь отримав він від рівнянки Процишиної: «Тікати потрібно — ось що молодь думає. Виживати набридло, жити нарешті хочеться!». Звісно, жити хочуть усі, але поки що ми втрачаємо українську молодь, яка в майбутньому може зробити саме нашу країну, а не Польщу або Чехію, процвітаючою та сильною.

Валерій Коротков справедливо вважає, що допомога малозабезпеченим пенсіонерам, інвалідам — це наша совість. Саме цей напрямок є ключовим в роботі благодійного фонду Валерія Короткова. Щодо малозабезпечених пенсіонерів та інвалідів, то фонд готовий допомагати їм продуктами харчування, ліками та частково оплачувати для них діагностику або лікування. Адже ці категорії рівнян дуже добросовісні, вони справно сплачують усі комунальні платежі, але оскільки пенсія маленька, то на їжу та інші потреби їм залишаються копійки. Тому Валерій Олександрович вважає, що місто та благодійні організації повинні взяти цих людей під свою опіку. Звісно, кошти фонду вкладатимуться і в освіту молоді, її професійне становлення, а також у підтримку видів мистецтв та спорту, щоб рівненські митці та спортсмени могли прославляти на міжнародних фестивалях та спортивній арені не тільки наше місто, а й усю Україну.

Рівненський мільйонер — справжній генератор народної демократії та українського патріотизму

Відомо всім, що слово Короткова — ділом міцне. Коли він був президентом футбольного клубу «ВЕРЕС», то за два роки вивів рівненську команду у вищу лігу. «ВЕРЕС» проводив багато товариських матчів у Швеції, Польщі, Чехії та інших європейських країнах. Після матчів завжди відбувались неформальні зустрічі рівненських спортсменів з господарями поля, на яких завжди звучав гімн нашої країни, лунали українські пісні, йшло жваве спілкування. Одне слово, перший рівненський мільйонер у ті роки був справжнім генератором народної демократії та українського патріотизму. В той час, коли інші про це тільки говорили, Коротков це робив. До того ж, робив за власні кошти, а не за кошти платників податків.

У чому секрет упевненості Валерія Короткова в успішній реалізації Програми кандидата на посаду міського голови Рівного та всіх програм Благодійного фонду «ВАЛА САЛАМ»? У цій статті вже згадувалося про тісні міжнародні ділові зв’язки Валерія Олександровича. Багато мільйонерів із різних країн світу довіряють йому та готові долучитись до фінансування його проєктів, у тому числі і в благодійній сфері. Зрозуміло, що було б дуже добре, якби на виборах міського голови громада Рівного підтримала Валерія Короткова і, таким чином, надала йому карт-бланш — широкі повноваження реалізувати себе не тільки на ниві доброчинства, а й у перетворенні Рівного в європейське місто з оновленим комунальним господарством, вдосконаленою дорожньою інфраструктурою та багатьма іншими позитивними змінами на благо рівнян.

«Неефективність менеджменту, безініціативність, відсутність далекоглядної стратегії розвитку міста та корупція — це те, що заважає розвивати Рівне», — вважає Валерій Коротков. А тим часом люди на межі виживання: ціни на ринку стали вищими, ніж у супермаркетах. Підвищились ціни на електроенергію, газ, холодне і гаряче водопостачання. На медичні послуги ціни шалені: люди не в змозі лікуватись. За цих сумних реалій не міг Валерій Коротков залишатись байдужим до долі міста, в якому він відбувся як бізнесмен, меценат і став легендою. Тому й іде самовисуванцем на вибори міського голови Рівного.

Ви запитаєте, навіщо бізнесмену цей клопіт? Людині, яка себе реалізувала та забезпечила всю родину, дітей і внуків всім необхідним…

— А я не впевнений, що вже сповна реалізував себе в житті, — зауважив Валерій Коротков. — Слава Богу, забезпечувати себе завжди вдавалося, однак хочеш ти того чи ні, а життя ставить все нові виклики. Тому я і подумав про те, аби повністю присвятити себе служінню громаді Рівного, щоб наше місто стало прикладом для всіх інших міст України. Поки в мене є власні фінансові можливості, підтримка міжнародних донорів благодійного фонду «ВАЛА САЛАМ», підтримка рівнянами моїх масштабних проєктів, я до останнього подиху працюватиму на благо рівненської громади.

Запорука процвітання міста — відсутність корупційної складової у діях влади

Все потрібно робити вчасно. Спроєктований за кошти Короткова закритий стадіон (з розсувним накриттям) для всіх видів спорту на 25 тисяч чоловік у 90-ті роки обійшовся би рівненському меценату у 18 мільйонів доларів. Зараз його вартість — 180 мільйонів доларів. Але ніщо не завадить Валерію Олександровичу реалізувати мрію більшості рівнян, повернути в місто Рівне великий футбол і завершити реконструкцію існуючого стадіону. Адже переваги закритого стадіону є очевидними.

Немає в Рівному проблем, до яких не байдужий народний кандидат. Це і будівництво великого сільськогосподарського (фермерського) ринку, і забезпечення рівнян свіжими й екологічно чистими продуктами харчування за доступними цінами, і наведення ладу лікувальних закладах міста, території яких перетворились у таксопарки, де хворі після операції не мають змоги відпочити в затишній екологічно чистій зоні.

Ще один сумний приклад медичного сервісу — обов‘язкові благодійні внески в лікарняну касу, які не оподатковуються. Куди витрачаються ці кошти? Бабуся прийшла, зробила на мізерний залишок пенсії благодійний внесок, а лікуватись їй за що? До того ж, саме лікування ще дорожче коштує. Сьогодні понад 50% рівнян скаржаться на дорогу медицину. Ціни ростуть, хтось на цьому наживається — давайте задумаємось над тим, у чию кишеню йдуть ці кошти?

Валерій Коротков переконаний, що запорука процвітання міста — відсутність корупційної складової у діях міської влади, в усіх галузях забезпечення його життєдіяльності. І коли інвестор відчуватиме цей сприятливий клімат, тоді буде співпраця. Інвестиції в інфраструктуру міста, в покращення умов проживання рівнян — пряма відповідальність міського голови, і саме він має подбати про їх залучення. А Валерію Олександровичу не важко буде їх знайти: він більшу частину свого життя працював на репутацію, а тепер репутація працює на нього. Іноземні інвестори і благодійники вже вкладають великі суми коштів в бізнесові та благодійні проєкти Валерія Короткова. А карт-бланш керманича міста — це змога зробити ще більше для рівненської громади.

Жоден із кандидатів на посаду міського голови Рівного не працює так ефективно на розвиток благодійності, як Коротков. Жоден з них, крім Короткова, на ділі не допомагав і не допомагає тим, хто найбільше потребує такої допомоги. «Коли ти бачиш той потік людей, які звертаються до мене зі своїми бідами, то стаєш більш чуйним, — зізнається Валерій Олександрович. — А ще я дуже люблю дітей, тому по-особливому вболіваю за всі програми, пов’язані з діт­ками. Дуже переживаю за дітей-інвалідів», — каже кандидат.

На запитання, чому йде на вибори як самовисуванець, Валерій Коротков відповідає: «Я білборди не вішав, палатки не ставив. Не визнаю жодної партії, бо партія — це залежність. Я людина конкретна, хочу свої задуми втілити у життя, тому й не треба, щоб хтось щось мені диктував. А програма в моєї команди сильна та реальна, ми довго над нею працювали. І основним акцентом моєї програми на посаді мера Рівного є рівняни з їхніми щоденними проблемами!».

Олександр ОЛЬХОВИК,
журналіст.

Передвиборча агітація


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також