Вантажівки землею Мельника поїдуть за 300 тисяч доларів

2207 1

Ми у соцмережах:

Вантажівки землею Мельника поїдуть за 300 тисяч доларів

Будівництво дороги, яка мала б сполучити вулицю Дворецьку з Хмільною у Рівному і врятувати від вантажівок вузьку Межову, знову під питанням. Власник земельної ділянки, через яку мав би пролягати проїзд, вимагає у міськради або землю на обмін, або 300 тисяч доларів, що за нинішнім курсом — майже 8 млн грн.

Облаштувати проїзд для вантажівок уже більше п’яти років просять мешканці вузенької вулиці Межової, якою їздить транспорт до кондитерської фабрики та ринку Дикого. Рівняни нарікають, що вантажівки їдуть геть попід воротами, тож бояться і за себе, і за життя своїх дітей.

Дорогу, якою б вантажівки могли об’їжджати Межову, планували облаштувати за банним комплексом на вулиці Дворецький, але частина землі там перебуває у приватній власності фірми рівнянина Івана Мельника. Покласти асфальт на приватній землі місто не може, тож міський голова пропонував бізнесмену обмін: близько 4 соток на Дворецькій на 20 соток на вулиці Скрипника. Ідея п.Мельнику сподобалася, однак її не підтримали депутати міськради, назвавши пропозицію авантюрою міського голови. Кілька соток, заявили депутати, буде легше викупити. Проте депутати, схоже, прорахувалися.

Іван Мельник, колишній директор супермаркету «Наш край»:

Ця земельна ділянка була придбана у 2007 році, щоб зробити кращим доїзд до супермаркету, яким я керував. Там була стара хатина, ми її знесли, розрівняли територію, поклали бруківку. Витратили тоді 500 тисяч доларів.

Коли до нас звернувся міський голова, я не заперечував, що будівництво дороги потрібне, тому й погодився обмінятися землею з містом. Адже супермаркет уже не працює, а в приміщенні, де він був, здають офіси в оренду. Але за менш ніж 300 тисяч доларів землю я не віддам — саме стільки за неї колись заплатив. До цієї суми я ще додаю компенсацію.

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також