Мова йде про плівку, в яку звичайно загортають продукти для зберігання в холодильнику. Спеціалісти з університету штату Орегона придумали плівку, яка не лише зберігає свіжість харчових продуктів, але з таким же успіхом може бути з’їдена разом з ними.
Мова йде про плівку, в яку звичайно загортають продукти для зберігання в холодильнику. Спеціалісти з університету штату Орегона придумали плівку, яка не лише зберігає свіжість харчових продуктів, але з таким же успіхом може бути з’їдена разом з ними. Плівка, що містить природні консерванти, може бути додатково «підсилена» вітамінами і корисними мінералами, говориться в повідомленні, опублікованому газетою Daily Telegraph. Розроблено також рідкий варіант «упаковки»: при його розпиленні на фрукти й овочі вони довше зберігають свою свіжість. Доктор Янун Чжао, якому належить ідея створення цієї новинки, відзначає: «Ви можете користуватися нею як звичайною пакувальною плівкою або ж обприскувати нею продукти для тривалішого зберігання. Крім цього, плівка може бути збагачена вітаміном Е і кальцієм для підвищення поживної цінності продукту». Доктор Чжао і його колега, мікробіолог Марк Дешель, винайшли таку оргінальну упаковку після серії експериментів з хітозаном, який міститься в панцирі крабів і креветок, а також з лізозимом, одним із компонентів яєчних білків.