Вдова просить підтримати петицію про присвоєння звання Героя України її загиблому чоловіку з бригади імені Чорних Запорожців

723 0

Ми у соцмережах:

Вдова просить підтримати петицію про присвоєння звання Героя України її загиблому чоловіку з бригади імені Чорних Запорожців

Жителька села Борове, що на Зарічненщині, Маргарита Душенківська просить земляків підтримати її петицію президенту Володимиру Зеленському щодо присвоєння звання "Героя України" (посмертно) її чоловіку Ігорю Душенківському, 1999 року народження, який загинув торік 29 жовтня у бою на Донеччині Він був стрільцем 2 стрілецького батальйону 72 окремої механізованої бригади імені Чорних Запорожців.

На початок повномасштабного вторгнення Ігор Душенківський знаходився в м.Ірпені Київської області, де з перших днів разом з іншими чоловіками влаштували вуличне чергування, взявши під захист жінок та дітей. Хотів вступити до місцевої тероборони або ТрО міста Києва, однак вони були переповнені. Тому відправився до волонтерського штабу у Софіївській Борщагівці Київської області.

Будучи мужнім і сміливим, Душенківський не міг залишатися у волонтерському штабі та вирушив в рідне село на Київщині задля вступу до лав Збройних сил України. Лише після неодноразових його приїздів до військкомату (ТЦК СП) та наполегливого бажання - його мобілізували. Уже тоді він виявив сміливість та мужність.

Старший солдат Душенківський став на захист України 8 квітня 2022 року. В червні 2022 року його взвод відправився в Донецьку область одразу на нульові позиції.

- 29 жовтня під час штурмових дій противника в районі населеного пункту Павлівка Донецької області старший солдат Душенківський отримав поранення. При спробі ворога взяти його у полон - гідно, мужньо і нескорено не склав зброю, не підняв руки, вступив в останній бій і загинув. Не покинувши позиції, в піхоті проти танкового наступу ворога, не здався в полон, а до останнього подиху, зі зброєю в руках стояв на захисті нас і України. Свідомо обрав честь воїна, віддавши своє життя у 23 роки. Лише через місяць після загибелі тіло було повернуто та поховано. Душенківський Ігор Михайлович показав свою відданість і любов до України та українського народу. Прошу оцінити відданість Душенківського І.М. відповідним чином та присвоїти йому звання Героя України (посмертно), - написала у петиції президенту дружина загиблого.

Підтримати петицію можна на офіційному інтернет-представництві президента України.  Для того, аби президент її розглянув, необхідно зібрати 25 тисяч підписів.  Станом на 7 квітня документ підписали 1556 людей.  Збір підписів триватиме ще 88 днів.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також