«Верес» вдруге поспіль не програє у чемпіонаті!

957 0

Ми у соцмережах:

«Верес» вдруге поспіль не програє у чемпіонаті!

Гол Михайла Шестакова на сьомій компенсованій хвилині приніс Верес нічию у надемоційному матчі з Поліссям! Полісся - Верес - 1:1 (0:0)

Номінально виїзний для рівнян поєдинок пройшов саме на полі червоно-чорних, оскільки гра стартового туру чемпіонату Верес - Полісся у липні цього року відбулася у Житомирі.​​​​​​​

Для житомирян матчі на полі Вереса даються непросто. Востаннє Полісся обігрувало червоно-чорних в гостях п'ять років тому - ще в липні 2018-го. Потім були дві поразки. І навіть у контрольній грі на старті нинішнього сезону Полісся у Рівному поступилося - 1:3.

Втім, зараз житомиряни - претенденти на медалі в УПЛ. І саме вони були фаворитами поєдинку.

Рівняни з перших секунд нав'язали суперникам боротьбу. Небезпечно виконував штрафний Владислав Шарай - низом і просто по центру. Без проблем для Дениса Бойка.

Гості відповіли дуже небезпечно. Після флангового навісу зліва Андрій Гітченко виграв позицію у Євгенія Шевченка і пробивав головою вже без шансів для Євгена Паста - стійка!

Потім був небезпечний простріл Лукаса Тейлора справа, який ніхто не замкнув. І перспективна атака рівнян, яку дуже невдалим ударом завершував Микола Гайдучик.

У середині тайму Полісся могло залишитися у меншості. Віталій Дахновський, як і тиждень тому у грі з Металістом 1925, на величезній швидкості втік від двох опікунів і змусив Лукаса Тейлора фолити. Але арбітр Віктор Копієвський пошкодував бразильця - лише жовта.

Натхненні цим зелено-жовті знову ледве не забили. Артем Козак класно пробивав з лінії штрафного майданчика! На виконання у дальній верхній кут - хрестовина!

У перерві Юрій Калітвінцев кинув у бій реактивного Бені Макуану. І житомиряни додали тиску. Спершу після удару конголезця з близької відстані рівнян врятував Євген Паст.

А згодом Бені Макуана заробив кутовий, після якого Полісся повело в рахунку. Артем Козак подав від кутового прапорця, житомиряни виграли другий поверх а після скидки партнера головою Борис Крушинський класно впіймав м‘яча на льоту і в дотик пробив з лінії штрафного майданчика! Після невеликого рикошету від Богдана Кушніренка рахунок став - 1:0!

Тут уже Сергій Лавриненко почав випускати у гру додаткових форвардів: Михайла Шестакова і Максима Марусича. Їм допомагав також високий Жуліо Сезар. Гру Верес завершував, фактично, в чотири нападники.

А Полісся - тягнуло час. Команда Юрія Калітвінцева отримала два попередження за затримку часу, хоча мала б отримати ще більше.

Натомість, Верес грав у футбол і вирвав нічию! Євгеній Шевченко вже на останніх секундах матчу виконав дальню передачу зі своєї половини поля, Микола Гайдучик виграв другий поверх у Лукаса Тейлора і виконав скидку на Жуліо Сезара, а бразилець замість бити - дуже тонко відпасував на Михайла Шестакова - удар головою у протихід Денису Бойку і 1:1! 

Головний тренер рівненського Вереса Сергій Лавриненко поділився емоціями від гри проти Полісся.

- Емоції - позитивні. Ми ні в чому не поступалися сьогодні Поліссю. А це команда, яка бореться за найвищі позиції у турнірній таблиці. По грі ми непогано протидіяли житомирянам. Врятували гру на останніх секундах. І нічия, я вважаю, закономірний результат. Бо суперник не мав великої кількості моментів, а рикошет став причиною пропущеного нами м'яча.

Ми ризикували у кінцівці гри. Спершу випустили другого нападника. Потім позаду взагалі один захисник залишився. Навіть Жуліо Сезар грав на атаку. Врятували гру, бо дуже хотіли цього. Звісно, ми хотіли перемогти сьогодні. Але нічия в матчі з таким суперником - це теж достойний результат.

Нам весь цей сезон дається непросто. Лише зараз повернувся після травми Віталій Дахновський, який додав нам швидкості. А зараз футбол дуже інтенсивний. Усі команди намагаються високо пресингувати, інтенсивність гри виросла. Тому швидкісні гравці ще більшу роль відіграють. І за рахунок просто контролю м'яча ніхто нікого не обіграє. Всі мають можливісь пресингувати і якісто переходити з оборони в атаку.

Щодо селекції - ми хотіли б посилити взимку позицію центрфорварда, додати швидкості на флангах. Додати варіативності. Але це не так просто в наших умовах. Хоча ми прагнутимемо.

Ми втратили по ходу сезону декілька важливих очок. Були матчі, де ми могли перемагати, але не перемогли. Цей чемпіонат - дуже рівний. Навесні конкуренція ще більше зросте. І кожен можне обіграти кожного.


 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також