«Верес» вперше у сезоні виграє у рідних стінах

226 0

Ми у соцмережах:

«Верес»  вперше у сезоні виграє у рідних стінах

Верес здобуває вольову перемогу над Зорею!

Верес не міг обіграти Зорю двадцять вісім років і один місяць. Востаннє рівняни перемагали луганців вдома у поєдинку Першої ліги у вересні 1996, коли долю зустрічі вирішив м'яч Сергія Вознюка. Потім була серія з одинадцяти поспіль безвиграшних матчів, в яких червоно-чорні лише тричі грали внічию. Сьогодні невдала серія перервалася. Хоча розпочиналося все для господарів дуже непросто, повідомляє інформаційна служба "Вереса".

Спершу Верес не використав дві чудові нагоди. Жуніор помилився, махнувши ногою повз м'яч, Владислав Шарай вибігав сам на сам із голкіпером Зорі, але у вирішальну мить послизнувся і змарнував шанс. А за хвилину Марко Мрвальєвич з пʼяти метрів головою якимось дивом не влучив у площину воріт після навісу Луана з правого флангу!

Зоря жорстоко покарала господарів за змарновані шанси. Денис Антюх у центрі обігрався із Жуніором, безперешкодно промчав лівим флангом і від лицевої линії викотив м'яча під удар Ігорю Горбачу, якому Семен Вовченко та Дмитро Кльоц залишили надто багато простору - 0:1.

Верес зумів відігратися за десять хвилин. Михайло Протасевич виграв підбір перед воротами Зорі після незграбних дій Габріеля Ескіньї і вирізав передачу вільну зону на лінію воротарського майданчика, куди вбір Марко Мрвальєвич і майже ідеально пробив головою у ближню девʼятку -1:1! Другий гол чорногорця у сезоні!

З цього моменту господарі вирівняли гру. Хоча й луганці мали свої нагоди. Ігор Горбач у ближньому бою програв свою дуель Андрію Кожухарю. А гол Пилипа Будківського арбітриня Анастасія Романюк не зарахувала, оскільки за мить до того Олександр Яцик сфолив проти голкіпера Вереса у боротьбі за верховий м'яч.

Біля протилежних воріт вже Зорю виручив Микита Турбаєвський, у стрибку парирувавши удар Владислава Шарая. А Роман Гончаренко з одинадцяти метрів пробив повз рамку воріт.

У перерві наставник Вереса Олег Шандрук зробив одразу дві вимушені заміни. А швидкий гол у другому таймі забили саме червоно-чорні. Бразилець Яго Сікейра спершу пристрілявся пострілом у руки голкіперу Зорі. А потім підібрав мʼяча у центрі поля і віддав вперед на Луана. Той зробив декілька кроків і з-за меж штрафного майданчика низом влучив точно у кут воріт - 2:1!

Гості відповіли ударом у дотик від Дениса Антюха у поперечину! А хорошу контратаку рівнян не зумів якісно завершити Владислав Шарай - повз ворота.

Дуже прикру травму далі отримав Василь Гакман - після ігрового зіткнення із Петаром Мічіном. Захисник Верес у підсумку залишив поле на ношах. А закривати позицію в обороні був змушений дев'ятнадцятирічний Даниіл Чечер, для якого ця гра стала першою за Верес в УПЛ.

Наприкінці зустрічі луганці додали тиску. Ударів по воротах Богдана Когута завдавали Владислав Супряга і Беніто. Але Верес зумів завоювати важливу і першу у сезоні домашню перемогу.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також