Весна. Профілактичні роботи на садовій ділянці

577 0

Ми у соцмережах:

Весна. Профілактичні роботи на садовій ділянці

Навесні потрібно провести профілактичні роботи на садовій ділянці. У цьому допоможуть гаряча вода, добрива і бордоська рідина.

Гаряча вода. Киплячу воду налити у лійку і через насадку з дірочками облити зверху донизу всі кущі й невисокі дерева. Але важливе застереження: такий «гарячий душ» можна застосовувати лише по сплячих бруньках!

Добрива. Деякі азотні добрива можуть захистити рослини від хвороб. Зокрема, настій гною застосовують у боротьбі з борошнистою росою аґрусу і смородини: пів відра перепрілого гною розвести у 5 л води і настоювати п’ять днів. Перед застосуванням процідити. Обробку проводити надвечір. Перший раз кущі обприскують до розпускання бруньок, другий — після появи зав’язі. Сечовину (карбамід) використовують для захисту плодових дерев від парші. Навесні, як тільки зійде сніг, розчином сечовини (700 г на 10 л води) поливають пристовбурні кола.

Бордоська рідина. Це один із найкращих препаратів проти хвороб садових культур. Плодові дерева та ягідні кущі обробляють тричі: коли бруньки щойно почнуть розкриватися (концентрація препарату — 3%); по рожевих пуп’янках (1%); після цвітіння (1%).


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також