Вибір першої акустичної гітари: що є на вітчизняному ринку

410 0

Ми у соцмережах:

Вибір першої акустичної гітари: що є на вітчизняному ринку

Музикантів-новачків і аматорів гітарної гри не оминає складна на перший погляд проблема пошуку годящого інструменту, а саме, - яка акустична гітара https://muzline.ua/uk/akustychni-hitary/ найкраще пасує для вдалого старту, як багато грошей варто на неї витратити і як взагалі у актуальному асортименті вгадати з моделлю, бо вибір, що існує на даний момент реально дезорієнтує? Ситуація, за словами провідних фахівців музичної галузі, експертів інтернет-магазину Музлайн, ускладнюється тим, що фінансове питання, вартість гітари,і все ще нерідко стає найпотужнішим фактором і суттєво обмежує вибір.

Що важливо знати, перш ніж іти в музичний магазин

Широко розповсюджено типову помилку новачків, а точніше, ілюзію, буцімто хорошу гітару неможливо купити дешево, нібито висока вартість - єдина можлива плата за хороший звук і якість, та їхня гарантія. Але реалність світового гітарного ринку демонструє трохи інакшу картину - доступні бюджетні моделі практично усюди складають базу серійного виробництва майже усіх брендів-виробників і музичних магазинів, і якщо приділити достатньо уваги характеристикам інструментів, то можна відкрити, що практично всі вони, переважна більшість, виготовлені з якісної деревини, і як і топові флагманські моделі, мають індивідуальне звучання, власний голос і забарвлення тембру. Ось основні параметри акустичної гітари, на які вкрай потрібно зауважувати при купівлі:

• тип і сорт деревини, з якої зроблені корпус і гриф, а також накладки;

• тип моделі (вестерн, оркестрова, джамбо);

• параметри і пропорції корпусу (розмір повинен бути зручними для музиканта);

• тип і якість ладів;

• наявність і якість масляного або лакового покриття, його стан і цілісність (на корпусі і грифі нового інструменту не має бути видимих ушкоджень).

Окрім того, хорошому інструменту бажано мати гнучку живу динаміку, а зрозуміти це можна, лише протестувавши гітару, та почувши звучання конкретної обраної моделі.

Серед сучасних акустик, представлених більшістю виробників, основну масу складають здебільшого інструменти з шістьма струнами, але зустрічаються і семиструнні моделі, але зараз вони є скоріше рідкістю, аніж широко розповсюдженою нормою. Здавалося б, різниця між ними не така значна, всього лише одна струна, але семиструнна акустична гітара - це принципово інакший інструмент, і купуючи гітару, а тим більше свою першу гітару, слід на це зважати.

Підключайте інтуїцію

В більшості музичних салонів, а тим більше на їхніх сайтах, представлені десятки моделей акустичних гітар в широкому діапазоні цін, характеристик і особливостей. Практика демонструє, що нерідко подібне розмаїття обтяжує вибір, робить його довшим та складнішим, навіть якщо підходити до нього раціонально. Експерти інтернет-магазину Muzline радять не поспішати, а прислухайтеся до себе і своїх очікувань та потреб. Чого ви прагнете, яка музика вам подобається настільки, що ви хочете її виконувати? Скільки грошей реально готові витратити на це і скільки сил вкласти? Який бренд викликає максимально довіру - Yamaha, Korg, Ibanez, Fender чи, можливо, якийсь інший? Відповіді на ці питання допоможуть вам скласти приблизний маршрут в нетрях музичного ринку і знайти саме свою гітару.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також