Вибух гранати у будинку лісівника кваліфікують як замах на вбивство депутата

1556 0

Ми у соцмережах:

Вибух гранати у будинку лісівника кваліфікують як замах на вбивство депутата

Гранату у будинок 57-річного Юрія Гапона, лісничого Балашівського лісництва та депутата Березнівської райради від Народної партії, кинули близько опівночі 12 травня у селі Яцьковичах.

Внаслідок вибуху ніхто не постраждав, оскільки вся сім’я перебувала на весіллі – одружувала молодшого сина.

Поліцейські спершу встановили, що злочин був вчинений з хуліганських мотивів, тож відомості за цим фактом були внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 4 статті 296 Кримінального кодексу України (хуліганство).

Втім, провівши додаткові слідчі дії, поліцейські перекваліфікували злочин на замах на вбивство депутата, вчинене способом, небезпечним для життя двох і більше осіб, за частиною 3 статті 15, пунктом 5 частини 2 статті 115 Кримінального кодексу України.

У рамках кримінального провадження поліцейські встановлюють осіб, причетних до злочину. Санкція статті передбачає позбавлення волі строком від 15 років і довічно.

Нагадаємо, що граната влетіла через вікно у кімнату сина Юрія Гапона. Син одружений та у кімнаті жив з дружиною та малою дитиною. Осколки від гранати продірявили усі меблі та ліжко у спальні.  

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також