Вибух на Північному: четверо поранених, загиблих немає

3609 0

Ми у соцмережах:

Вибух на Північному: четверо поранених, загиблих немає

Вибух пролунав у п’ятницю ввечері у дворі будинку на вулиці Романа Шухевича. Саме в ту мить, як там з’явився автомобіль патрульних, яких викликали жителі будинку, поскаржившись на нетверезих чоловіків, котрі влаштувалися на дитячому майданчику та гучно поводилися. В руках одного з них і була граната, яку він кинув, побачивши поліцейських, і почав втікати. Поліція чоловіка наздогнала — затриманим виявився нацгвардієць Олександр Бобрик. Суд взяв його під варту на два місяці з правом внесення застави у понад 150 тисяч гривень.

Уламки від гранати поранили 24-річного місцевого жителя, п’ятирічну дівчинку, 28-річного поліцейського. Та чи не найбільше постраждав від вибуху 20-річний Олександр Бобрик, якого й звинувачують у вибуху. Його було госпіталізовано та прооперовано в Рівненській міській лікарні. Медичну допомогу отримали й інші постраждалі, загрози їхньому життю немає.

Досудове розслідування у цій справі проводять фахівці Державного бюро розслідувань. Кримінальне провадження порушено за частиною 4 статті 296 ККУ «Хуліганство». Військовослужбовцю загрожує позбавлення волі на строк від двох до п’яти років. Сам Бобрик свою вину заперечує.

Катерина Загурська, речниця поліції Рівненщини:

Молодий чоловік неадекватно поводився у дворі будинків. На гарячу лінію за номером «102» зателефонувала 24-річна рівнянка. Вона повідомила, що чоловік тримає у руках гранату та погрожує її підірвати. Коли на місце події прибув екіпаж патрульних поліцейських, зловмисник кинув боєприпас.

Катерина Герасимчук, речниця Державного бюро розслідувань:

Зловмисник є службовцем Національної гвардії. Наразі проводяться експертизи, щоб підтвердити, чи на момент інциденту він був п’яним. Він госпіталізований у лікарню, бо у нього потрапило чимало уламків від гранати. У медичному закладі перебувають правоохоронці, які чергують біля палати. Суд уже обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави розміром 156 тисяч гривень.

Рішення про обрання запобіжного заходу на 60 діб для підозрюваного обирав суддя Рівненського міського суду Петро Денисюк.

Адвокат Віктор Бодрягов прокоментував Суспільному обраний запобіжний захід його підзахисному так:

— Зараз захист збирає докази, які характеризують його як особистість і, відповідно, буде клопотати перед судом про заміну запобіжного заходу. Якщо підозрюваний не назбирає грошей на заставу, то будемо просити суд змінити запобіжний захід.

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також