Від кільця — до кільця. Луцьку трасу будуть ремонтувати

2533 0

Ми у соцмережах:

Від кільця — до кільця. Луцьку трасу будуть ремонтувати

Відбувся тендер, який визначив фірму, що продовжить капітальний ремонт частини Луцької траси — 6 кілометрів від Луцького кільця у Рівному до Азотівського у Карпилівці Рівненського району. Її ремонт розпочало у 2018 році, вигравши тендер, білоруське державне підприємство «Дорожньо-будівельний трест №4м.Брест», але невдовзі з білоруською компанією договір розірвали. Роботи призупинилися, і рік дорога простояла недоробленою. Після повторного тендера, що відбувся 3 серпня, до ремонту приступить інше підприємство — «Енергетично-дорожнє будівництво» з Черкаської області.

Олексій Востріков, начальник Служби автомобільних доріг в Рівненській області:

— Роботи було призупинено через початок нового великого об’єкта — північного обходу міста Рівного. Ця дорога мала входити до проєкту, тому він був відкорегований. Через це в цьому році ми провели тендер по новому об’єкту. Наразі вже є переможець, який зараз проходить процедуру оскарження, — ТОВ «Енергетично-дорожнє будівництво». Якщо до переможця не буде претензій від інших учасників торгів, то до осені почнуться будівельні роботи. Очікувана вартість робіт була 460 мільйонів. 449 мільйонів — сума, з якою переможець виграв тендер. Йдеться про 6 км дороги першої категорії Карпилівка — Городок. 25 тисяч автомобілів — потік на цій ділянці за добу. Окрім капітального ремонту дорожнього полотна, проєктом передбачено монтаж освітлення, перенесення ліній електропередач, ремонт зупинок, влаштування смуги відводу та узбіччя. Все буде приведено в європейський стан. Відповідно до проєкту наступного року об’єкт має бути здано в експлуатацію.

ТОВ «Енергетично-дорожнє будівництво» зареєстроване в Черкаській області і у 2018 році теж змагалася за цей об’єкт, проте тендер виграли білоруси. Тоді роботи оцінювали у 300 мільйонів гривень. На повторний тендер білоруське підприємство також подавало документи, але, як поясив п.Востріков, з ними виникли проблеми, тому до торгів фірма допущена не була. Інший претендент, турецька фірма «Онур Конструкціон Інтернешнл», не встигла подати документи. Востріков пояснив, що вона завантажувала документи в останню хвилину, коли вже час на подачу заявок збігав, і через проблеми з Інтернетом не встигла.

Дарина Гузенкова.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також