Види металевих стелажів та їх призначення

725 0

Ми у соцмережах:

Види металевих стелажів та їх призначення

Зберігання різних товарів та вантажів — це проблема для промислових, складських та торгових приміщень, яка вирішується за допомогою застосування металевих стелажів. Головною їх перевагою є надійність системи, що досягається високою міцністю конструкції

Зберігання різних товарів та вантажів — це проблема для промислових, складських та торгових приміщень, яка вирішується за допомогою застосування металевих стелажів. Головною їх перевагою є надійність системи, що досягається високою міцністю конструкції. Вибирати стелажі для оснащення відповідних складів, цехів і приміщень необхідно на підставі їх призначення та конструктивних (технічних) характеристик. При правильному підході до вибору систем зберігання одночасно вирішується безліч завдань – від оптимізації продуктивності приміщення до збільшення його робочої площі.

Різновиди та конструктивні особливості стелажів

Сучасні види металевих стелажів, крім міцності та надійності, характеризуються такою перевагою, як привабливий зовнішній вигляд. Залежно від призначення, вони поділяються на такі різновиди:

1. Поличні — являють собою збірно-розбірні системи, що складаються з бічних рам, вантажних балок, полиць та інших допоміжних елементів. Конструкція витримує велику вагу, що дозволяє зберігати на полицях різні товари та вантажі. Застосовуються поличні стелажі не тільки в складських приміщеннях, а й у торговельних та демонстраційних залах. Однією з головних переваг поличного стелажа є забезпечення відкритого доступу до вантажів.

2. Фронтальні — мають широку сферу застосування, відносяться до категорії універсальних систем. Їх ще називають палетними, бо вони призначені для складування товарів, розташованих на піддонах. Характеризуються зручністю експлуатації, дозволяючи зберігати однотипні товари без необхідності їх розвантаження з піддону.

3. Набивні — ці металеві стелажі ще називаються стековими, бо вони не мають проходів між рядами, призначені для складування піддонів, на яких розташовуються однотипні вантажі. Конструкція складається з вертикальних рам та поперечних балок, які регулюються в залежності від висоти піддону з товарами. Цей вид металоконструкції внаслідок відсутності проходів між рядами дає змогу значно економити вільну площу складу.

4. Консольні — спеціальний різновид складського обладнання, який служить для зберігання великогабаритного або довгомірного вантажу. До нього відносяться сталеві листи, ДСП, ДВП, дерев'яні балки, металеві та пластикові труби.

Металеві стелажі поділяються на дві категорії за способом складання. Вони бувають збірно-розбірними, які є більш популярними й затребуваними, а також нерозбірними. Другий тип використовується вкрай рідко, що зумовлено відсутністю можливості переміщення конструкції.

Переваги та актуальність застосування металевих стелажів

Сучасні виробники виготовляють багато варіантів металевих стелажів для приміщень різноманітного призначення. Виробництво складського обладнання Форстор пропонує ознайомитися з видами металоконструкцій та їх технічними особливостями перед придбанням.

Успіх розвитку торгового бізнесу залежить не тільки від наявності складу для зберігання продукції, але ще й від правильності організації розміщення та зберігання товарів. У цьому питанні допомагають металеві стелажі, які мають ряд наступних переваг:

— надійність — в десятки разів вища, ніж у дерев'яних або пластикових виробів;

— зручність експлуатації;

— великий термін служби;

— доступна вартість.

До вибору системи зберігання, призначеної для оснащення складського приміщення, необхідно підійти ґрунтовно. Важливо не просто вибирати металеві стелажі, а купувати надійні конструкції, якість яких підтверджена часом та позитивними відгуками користувачів.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також