Відомі рівняни привітали з Днем вишиванки (ФОТО)

3170 0

Ми у соцмережах:

Фото з фейсбук-сторінки Любов Романюк

19 травня українці святкують День вишиванки. З цієї нагоди чимало рівнян опублікували в соцмережах світлини у національному вбранні.

 Зокрема, своєю світлиною поділився міський голова Рівного Олександр Третяк, який привітав містян зі святом:

- Нехай сьогодні соцмережі знову майорять українцями в національному одязі та нехай увесь світ бачить яка чудова Україна і який гідний, мужній, незламний та витривалий в ній народ.

Колектив Рівненської обласної військової адміністрації також звернувся до жителів області:

-  У кожного з нас своя вишита історія і свій унікальний код. Код української нації, орнаменти української історії та кольори українських традицій. Ще здавна для нас вишиванка була не лише одягом. Вона слугувала оберегом від усілякого зла. Сьогодні Україну не здолати, не розділити. Її зшиває міцна нитка любові, добра і єднання. Нитка, яка хрестиком, гладю, мереживом вишиє нашу спільну перемогу.

Депутатка міськради Любов Романюк написала на своїй Facebook-сторінці:

- Вишиванки Рівненщини особливі і унікальні - чорно-червоний орнамент символізує кров боротьби і родючу чорну землю, з якої проростає все живе. Сьогодні це кольори всієї України, яка тримає оборону для всього світу від орди, біди і горя!

Співробітники ГУ ДСНС області одягнули вишиванки, демонструючи повагу до національних традицій. Про це вони повідомили на Facebook-сторінці установи:

- Вшановуючи споконвічні звичаї нашого народу сьогодні рятувальники Рівненського гарнізону ДСНС долучилися до відзначення Всесвітнього Дня вишиванки.

Директорка Рівненського обласного центру народної творчості Ірина Баковецька також не оминула увагою цей день:

Ми пришиті нитками до цієї землі...
Ми вшиті у полотно своєї нації...
Ми - орнамент своєї історії...

Народний депутат з Рівного Дмитро Соломчук поділився фотографією у вишиванці й зазначив:

- Нехай мир та злагода панує у ваших серцях, будинках та містах! Пам'ятайте, що всі разом, ми подолаємо та зможемо будь-що! З Днем вишиванки!

Працівники патрульної поліції Рівненщини також долучились до події:

- Для українців День вишиванки, не тільки раз на рік. Для нас — це щодня. Бо візерунки вишиванок в наших серцях. В кожного свої, як і у кожного регіону України. Ми — українці. Горді, сміливі та непереможні.

Депутатка обласної ради Оксана Лозова додала:

- Вишиванка.. Оспівана і така нам рідна здавна є символом роду, оберегу, символом України. Особливо зараз. Ми найгарніші! Ми переможемо! Все буде Україна!

І у Міграційній службі Рівненської області привітали з Днем вишиванки:

- У час буремних подій і постійних випробувань на міцність ми черпаємо силу у святому, духовному, сокровенному. Українську вишивку називають «молитвою без слів», а сорочку – вишиванку, з зашифрованими символами та знаками – оберегом, який наділяє силою рідної землі, символом єдності, солідарності, підтримки.

Редакція "РВ" долучається до привітань із Днем української вишиванки!


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також