Відомий фотохудожник має кілька цікавих ідей стосовно старого будинку у центрі Рівного

1667 0

Ми у соцмережах:

Відомий фотохудожник має кілька цікавих ідей стосовно старого будинку у центрі Рівного

Що буде з 222-річним історичним найстарішим будинком у Рівному, що на вулиці 16 Липня, 59 у Рівному, досі невідомо. Фотохудожник Олександр Харват поділився у Фейсбуці з рівнянами своїм баченням "долі" цієї будівлі.

Відомий митець пише на своїй сторінці у соцмережі:  

- Як уже більш достовірно стало відомо з досліджень професора архітектури Ричкова, істориків, дослідників-краєзнавців міста підтверджено, що цей будинок був помічений на карті Бургіньйона ще у 1797 році! На сьогодні це найстаріша мурована будівля у Рівному і вноситься у перелік архітектурних памяток. І прикро, що уже багато років будинок нищиться від безгосподарності, а можливо, й навмисне, щоб потім на цьому місці звести нову багатоповерхівку. Тим самим переповнений центр міста ще більше переповниться автомобілями, перевантажиться комунікаціями, які й так не справляються. У чому ж тоді родзинка міста, туристична привабливість, про яку всі так говорять?

Вулиця 16 Липня - це історично центральна частина міста, і було би доцільним зробити тут інтерактивні музей фотографії, школу фотографії, музей історії Рівного, невеличку виставкову залу для мистецьких проектів, виставок, конференцій, зустрічей.
У мене є велика колекція фотокамер, фотографій, різного фото приладдя у орендованих мною невеличких приміщеннях. Велика колекція фотографій з міжнародних виставок з понад 70 країн світу, які я провожу уже 15-й рік. Багато світлин з історії Рівного, по яким я робив уже 3 видання альбомів. Це відкрито для усіх, сюди приходять школярі і дорослі, студенти вузів. Я готовий взятися за створення музею і віддам туди це усе і музей стане унікальною родзинкою для усіх нас. Звичайно, без допомоги громади я це не зроблю. Але разом – це у наших силах!

На мої звернення від міської влади я отримував відповідь, що переважним правом оренди будівлі користується перший орендар. Але ж, будівля нищиться і думаю, це неправильно. 

А якою формою власності має стати музей, комунальною чи приватною – це питання дискусій, але, головне, аби його створити. Давайте це зробимо і мій пост нехай стане зверненням до влади та закликом до реальних дій!

Читайте також: «Русана»: без землі нема ремонту  та Знести не вийде: будинок у центрі Рівного став історичним

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також