Відомий лікар з Рівного: «Інколи здається, що завдання стоїть так: кого не взяв коронавірус, потрібно добити страхом»

9755 0

Ми у соцмережах:

Відомий лікар з Рівного: «Інколи здається, що завдання стоїть так: кого не взяв коронавірус, потрібно добити страхом»

Рівненський лікар-анестезіолог Павло Сільковський вважає, що ситуація з панікою навколо теми COVID-19 може призвести до набагато гірших наслідків, ніж сам вірус.

 Про свої спостереження медики написав у Facebook.

- Раніше було як: лежить важкий пацієнт у лікарні. Інсульт там у нього, інфаркт, операція важка, наприклад. Зайде до нього лікар один раз, ще декілька. Поговорить, заспокоїть, подарує надію. І дивись: легше стало пацієнту, пішов на поправку. Ще трошки - і вже працює, заробляє гроші, годує сім‘ю. Все це вкупі з лікуванням, звичайно. Але наскільки важливе добре слово. Тисячу разів уже переконався за свою практику.

Тепер усе перевернулося з ніг на голову. Під‘їзди кропили, вулиці поливали, парки закривали. З метою психологічного впливу. Колони швидких показували, братські могили демонстрували. А люди все-одно хворіють і одужують.

- Лікарю, я себе добре почуваю: температури немає, нюх є, сила є, ПЛР-тест негативний. Можна мені вже гуляти?

- Та ти що! Сиди дома! Он у Тернополі вже третій раз якийсь чоловік захворів! Ти теж можеш!
- Але ж це тільки один? Інші ніби не хворіють?

- Це маловивчена хвороба. Не захворієш на одне, захворієш на інше. Через півроку може пропасти потенція, через рік недалеко до інфаркту. Он у однієї бабусі 82 роки через 3 міс після ковіду серце зупинилося. Тому, сиди і не рипайся!
Інколи здається, що завдання стоїть так: кого не взяв коронавірус, потрібно добити страхом. Кого не бере страх - безробіттям й іншими наслідками.

Святе письмо має такий текст: "...коли люди будуть мертвіти від страху й чекання того, що йде на ввесь світ..." (Лук.21:26) Замітьте: не власне від проблем, а лише від їх очікування.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також