Відомий поет-пенсіонер хоче, щоб з водіями рівненських маршруток провели заняття з етики і культури

3447 0

Ми у соцмережах:

Олександр Ірванець

Український поет, прозаїк, драматург і перекладач Олександр Ірванець, який виріс у Рівному, у фейсбук-спільноті Рівне: суспільний форум поділився своїми враження від проїзду у рівненських маршрутках. І він має цікаву пропозицію - провести з водіями бодай вступне заняття з етики і культури спілкування, бо поводяться з пенсіонерами-пасажирами зневажливо.

- Друзі! Маю питання дуже специфічне, з царини етики. Я від січня - пенсіонер, і часом (не щоразу) користуюся в Рівному своїм пенсійним посвідченням у маршрутках. І так само часом мені щастить проїхати безкоштовно. (Бо частіше їдуть інші пенсіонери, я завжди пропускаю їх поперед себе, якщо вони є в черзі). Але коли пенсіонерів немає, і ти маєш право на проїзд, тоді водій бере ту картонку з написом і не подає, не кладе на торпеду ближче до тебе - а демонстративно зневажливо жбурляє тобі. Інколи може й сказати щось уїдливе. Принаймні в рідній 56-й на рідній Гайдамацькій мені така реакція водія траплялася вже тричі, - розповідає Олександр Ірванець. -  Куди, до якого автопідприємства звертатися, щоб вони провели з водіями бодай вступне заняття з етики і культури спілкування?!  Розумію, що ця тема цілком дріб'язкова у порівнянні з проблемою опалювального сезону та ін. - але все ж мені просто хотілося б мати у житті мене таких прикрих, неприємних моментів.

Вплинути на поведінку водіїв можуть хіба що управління транспорту і зв'язку міста та роботодавець, який взяв їх на роботу.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також