Відсторонений, але ще не звільнений Приварський

1540 0

Ми у соцмережах:

Юрій Приварський

Три місяці голова облдержадміністрації чекав на вихід свого першого заступника із лікарняного, щоб його звільнити. А коли Юрій Приварський несподівано для всіх вийшов цього понеділка о 8.15 ранку на роботу, в ОДА виявилися не готовими його «зустріти».

Юрій Приварський пояснює тримісячне перебування на лікарняному тим, що доліковував ногу, яку серйозно ушкодив минулої зими, катаючись на лижах. Як видно із лікарняних листків, лікувався цей час п.Приварський у Рівному, Сарнах та Тернополі. Таке різноманіття у лікуванні дозволило Олексію Муляренку підписати нове розпорядження — розпочати дисциплінарне провадження стосовно Юрія Приварського і відсторонення його від виконання обов'язків. — Виникли певні сумніви щодо правильності його лікарняних. Є підозри, що було зловживання лікарняними з його сторони. Буде проведено розслідування, тому він має ще залишатися на роботі. Щодо посади першого заступника, то чи буде вона вакантною, ще не вирішили. Спершу потрібно звільнити Приварського. Перевести на цю посаду когось із нинішніх заступників неможливо, - зазначив Олексій Муляренко.

Останній день Приварського на посаді. Для чого Рівненській ОДА розслідування, якщо збиралася і так звільнити першого заступника? Існує дві версії. За першою, на шостому поверсі майдану Просвіти, 1 побоюються, що Юрій Приварський оскаржить попереднє розпорядження про притягнення його до дисциплінарної відповідальності. Нагадаємо, воно ґрунтувалося на тому, що перший заступник перевищив свої повноваження, погодивши відпустку начальнику обласного управління водних ресурсів Сергію Васильєву. І у цій ситуації не допоможе навіть позов Держагентства водних ресурсів проти Приварського. За другою версією, у «гру» знову повернувся екс-голова ОДА Віталій Чугунніков, який підтримує Юрія Приварського і чийого впливу на рішення Адміністрації президента щодо Рівненської ОДА побоюється Олексій Муляренко. Тож відсторонення першого заступника — відтягування часу. З вересня Юрій Приварський оскаржує підписане у серпні розпорядження Олексія Муляренка у суді. Наступне судове засідання призначено на 1 листопада. Пан Приварський зазначає, що пішов до суду, аби у трудовій книжці не було «ганебного запису — звільнений за порушення присяги держслужбовця». Така причина звільнення закриває п.Приварському подальшу можливість роботи на державній службі, навіть якщо й не у команді нинішнього голови ОДА.

Алла САДОВНИК.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також