Видужати, стати адвокатом і «без коментарів»: чим планують зайнятись колишні заступники міського голови Рівного

1094 0

Ми у соцмережах:

Видужати, стати адвокатом і «без коментарів»: чим планують зайнятись колишні заступники міського голови Рівного

У нового міського голови Рівного – нові заступники. Допомагатимуть Олександру Третяку п'ятеро людей. У його попередника Володимира Хомка заступниками були троє людей: Сергій Васильчук з економічних питань, Галина Кульчинська з гуманітарних і Віталій Герман з питань архітектури та ЖКГ.

Суспільне розпитало у експосадовців, чим вони планують займатись після звільнення.


Сергій Васильчук

 
Сергій Васильчук на посаді заступника міського голови Рівного пропрацював найдовше – понад 17 років, тобто і за Віктора Чайки, і за Володимира Хомка. У нову Рівнераду він також пройшов як депутат, це буде його п'яте скликання.
Після звільнення 52-річному експосадовцю пропозиції нової роботи надходили.
"Є пропозиції, я маю їх обдумати, зрозуміти, що мені цікаво. Це не перший раз я міняю своє життя, була і податкова, і "Азот", і заступник. Хочеться вже таку роботу, щоб отримувати від неї насолоду", – каже Васильчук.
Про те, від кого були пропозиції, Сергій Васильчук поки не говорить. Просить почекати.
"Зараз я хворію на коронавірус і перш за все хочу, щоб було здоров'я і в мене, і в моєї сім'ї. А далі, зрозуміло, життя не закінчується, будем працювати. Де і як – думаю, найближчим часом все буде зрозуміло."
 
 
 
Галина Кульчинська
Галина Кульчинська/архів Суспільного
 
Колишня заступниця міського голови з гуманітарних питань Галина Кульчинська на цій посаді пропрацювала неповних 12 років. 59-річна експосадовиця стала депутаткою Рівнеради нового скликання, позаду у неї каденція у попередньому складі міськради та дві каденції в Рівнеоблраді.
Коментувати свої подальші плани після звільнення Галина Кульчинська не захотіла.
"Перепрошую, але на цю тему поки "no comments", – сказала вона.
Ввечері 28 грудня Галина Кульчинська опублікувала у своєму Facebook допис про те, як прощалась із колегами.
"Сьогодні забрала власні речі зі свого робочого кабінету. Скажу чесно, поревіли трохи з дівчатами…Бо, знаєте, непроста це штука прощатися з тими, з ким був поруч багато років і в горі, і в радості.
Стільки чудових людей працюють в наших рівненських закладах – школах, дитсадках, лікарнях, закладах культури, в управліннях. Щирі, прості, відповідальні, компетентні і зовсім непублічні, вони щодня по-справжньому служать людям і працюють для Рівного. Дякую, що дозволили бути ближчою до вас протягом цих років! Гарних усім свят!" - написала експосадовиця.
Нагадаємо, до призначення на посаду заступниці міського голови Галина Кульчинська була гендиректоркою "Радіо Трек". Зараз там керує її чоловік.
Віталій Герман

 
Віталій Герман на посаді заступника міського голови Рівного працював чотири роки. Загалом його досвід роботи в органах місцевого самоврядування 19 років: починав із юриста в управлінні містобудування та архітектури, пізніше був причетний до створення ЦНАПу та кілька років ним керував. З 2016-го став заступником міського голови.
"Мені подякували за професіоналізм і те, що я робив на посаді. Я намагався демонструвати відкритість, прозорість і зрозумілість дій влади, всі документи є у відкритому доступі на Геоінформаційному порталі міста. Іду без образ, бо розумію, що в мене виборна посада, я був запрошений на роботу попереднім міським головою. Зараз новий міський голова і очевидно, що йому треба люди, які бігтимуть з такою швидкістю, як йому потрібно", – коментує Суспільному Віталій Герман.
Пропозицій працевлаштування від нової влади поки не було, додає ексчиновник. Наразі думає взятись за фах, із якого починав.
"З 2008-го року я адвокат, я внесений до реєстру адвокатів. У 2008 році я написав заяву на припинення дії мого свідоцтва про право займатись адвокатською діяльністю у зв'язку з тим, що я перебуваю на службі в органах місцевого самоврядування. Перше, що я зроблю – я відновлю дію адвокатського свідоцтва і займусь адвокатською діяльністю", – розповів колишній заступник.
Конкретної категорії справ, яким надаватиме перевагу – немає, уточнив експосадовець.
"Мені подобається ця професія і я зможу реалізувати себе у всіх сферах юриспруденції", – зазначив Герман.
Що відомо
Галина Кульчинська та Віталій Герман на місцевих виборах 25 жовтня балотувались на посаду міського голови Рівного. Перша від "Батьківщини", другий – від "Перемоги Пальчевського". Серед 16-ти кандидатів Галина Кульчинська посіла п'яте місце, Віталій Герман дев'яте.
Сергій Васильчук став депутатом міської ради від "Батьківщини". Він зібрав найбільше голосів виборців та здобув 45,6% від квоти. Для прикладу, у найближчого однопартійця-переслідувача це 29%.
Згідно із даними зі щорічних декларацій, за 2019-й рік колишні заступники за основним місцем роботи заробили: Сергій Васильчук – 605 тисяч гривень, Галина Кульчинська – 609 тисяч гривень, Віталій Герман – 592 тисячі гривень.
Заступниками нового міського голови Олександра Третяка стали: Володимир Дяк з питань ЖКГ; Олег Піщанський куруватиме будівництво та архітектура; Марина Кузмічова відповідатиме за освіту, культуру й спорт; Юрій Поліщук опікуватиметься сферою охорони здоров'я та соцзахисту; Ігор Кречкевич буде заступником з економічних питань.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також