«Викинути з крісел колаборантів» та накласти санкції на підприємства – за що проголосувала Рівненська облрада

2137 0

Ми у соцмережах:

«Викинути з крісел колаборантів» та накласти санкції на підприємства – за що проголосувала Рівненська облрада

На сесії у п’ятницю Рівненська облрада проголосувала за два політичні звернення, підготовлені членами фракція «Свобода». Одне стосується реєстрації єпархій православної церкви України, інше – стосунків рівненських підприємств із Росією.

Так, депутат Олександр Савчук подав проект звернення до президента «щодо зволікання у реєстрації єпархій Православної церкви України Міністерством культури». Під час обговорення звернення також підтримав і став його співавтором депутат від БПП Валентин Крока.

Свободівець Олександр Савчук та БППівець Віталій Ундір

У зверненні йдеться про те, що «окрилені отриманням Томосу», православні масово переходять з УПЦ МП до ПЦУ.

«Але ворог – Росія та «Рускій мір» в Україні в особі службовців Міністерства культури України – затягує реєстрацію єпархій Православної церкви України та чекає виборів з надією, що прийдуть до влади проросійські сили, які повернуть вплив Російської Православної церкви в Україні, - йдеться у зверненні. – Просимо вас, пане Президенте, до виборів викинути з крісел колаборантів в Міністерстві культури України та змусити зазначене міністерство впродовж двох тижнів зареєструвати всі подані документи єпархій Православної церкви України».

Звернення підтримали 36 депутатів. Зазначимо, що наразі на Рівненщині не зареєстровано жодної громади ПЦУ, бо самі громади не можуть подати документи на реєстрацію, поки не буде зареєстровано у Мінкульті Рівненської єпархії ПЦУ.

Друге звернення, яке подав депутат Олександр Гомон,  підтримали 40 обранців. У ньому вже – звернення до суб’єктів господарювання області «щодо припинення господарських взаємовідносин з юридичними особами Російської Федерації». Йдеться не тільки про підприємства, зареєстровані на території Росії, а й про ті, що мають засновників або бенефіціарів з Росії.

Олександр Гомон

Припинити взаємовідносин депутати рекомендують «до відновлення територіальної цілісності України».

Також облрада, проголосувавши за це звернення, рекомендувала Рівненській ОДА протягом трьох місяців сформувати перелік юридичних осіб, засновниками та/або кінцевими бенефіціарами яких є Російська Федерація, юридичні чи фізичні особи з Росії, та звернутися до РНБО з проханням застосувати або розширити санкції проти них. Перелік цих юридичних осіб також мають оприлюднити на сайті Рівненської облради.

Депутати ще проголосували за звернення до президента з проханням відзначати в Україні День української пісні, а до Верховної Ради та Кабміну – з проханням виплачувати компенсацію районам, які у зоні ризику АЕС.

Микола Кучерук, голова фракції Батьківщина

Натомість, облрада не підтримала звернення до мешканців області, яке лобіювала «Батьківщина» і в якому було засуджено розкрадання коштів української оборонної галузі і причетність до цього «оточення Петра Порошенка». 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також