Викладач коледжу спровокував заочника дати колезі хабар

1633 0

Ми у соцмережах:

Ігор Науменко

Заступника директора Мирогощанського аграрного коледжу Ігоря Науменка суд оштрафував на 34 тис. грн за зловживання впливом.

Заступник директора Мигорощанського аграрного коледжу Ігор Науменко у травні 2021 року увійшов до складу державної екзаменаційної комісії, яка у жовтні того ж року розглядала дипломні проекти студентів-випускників. До складу комісії увійшла також завідувачка відділення коледжу.

За кілька днів до захисту дипломної роботи заступник директора зателефонував одному зі студентів і повідомив про дату захисту. Напередодні до нього також зателефонувала завідувачка відділенням, яка була науковим керівником диплому студента, аби отримати дані про його роботу. У день захисту Ігор Науменко запропонував дати 3500 грн завідувачці відділення за хорошу рецензію та успішний захист і порадив, як це краще зробити. Студент погодився і передав гроші.

Через два місяці, у грудні 2021 року, завідувачці відділення коледжу було повідомлено про підозру в отриманні хабара. Розслідування завершено, 2 лютого Рівненська обласна прокуратура повідомила про те, що справу передано до суду.

Zaxid.net повідомляє: цьогоріч у січні Ігор Науменко уклав з прокурором угоду про визнання винуватості у зловживанні впливом, у скоєному розкаявся. Суддя Дубенського міськрайонного суду Олександра Жуковська затвердила угоду та оштрафувала чоловіка на 34 тис. грн.

Нагадаємо, що у грудні Дубенський суд оголосив вирок іншому викладачеві цього ж коледжу - Василю Коротуну,  який помер за чотири роки до того. Суддя визнав чоловіка винним в одержанні неправомірної вигоди, засудив до обмеження волі й закрив справу у зв’язку зі смертю засудженого.

 

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також