Вікно опинилось на балконі сусідів

1237 0

Ми у соцмережах:

Вікно опинилось на балконі сусідів

Буревій, що виник у понеділок близько п'ятої, вирвав вікно в будинку на вулиці Набережній у Рівному і закинув на балкон сусідів. Власники квартири змушені були викликати рятувальників, щоб забрати свою віконну раму. А загалом внаслідок буревію, який за 15 хвилин пронісся усією областю, 150 сіл залишилось без електрики, у багатьох — зірвано дахи будинків, зламано дерева.

буревій

Чимало дерев не витримали буревію
Востаннє велика буря в області була у вересні, коли Костополем пронісся смерч. Під час буревію постраждалих людей в області не було. Втім, чимало господарств зазнали збитків. З багатьох будинків сильний вітер позривав шифер. У Демидівці, приміром, буревій залишив школу та лікарню без шиферу, значно постраждали дахи будинків у центрі Сарн та у Березному. Вітер повикорчовував та зламав чимало дерев. До прикладу, у Сарнах повалило 14 ялин, зокрема, біля тамтешньої гімназії. Деякі дерева перегородили рух на автодорогах, проте за годину-дві їх розрізали та з проїжджих частин прибрали. Як повідомили у "Рівнеобленерго", сильний вітер та дерева, які падали від нього, пошкодили лінії електропередач до 150 населених пунктів Рівненщини. Щоправда, до ранку наступного дня у більшість сіл електропостачання відновили. Віктор Симонюк, начальник обласного управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення:
— Найбільше постраждали Сарненський, Дубровицький, Березнівський, Демидівський, Здолбунівський, Млинівський та Дубенський райони. Люди, чиї господарства внаслідок бурі були пошкоджені, повинні відновлювати все за власний рахунок. Добре, коли господарі страхували нерухомість, як ми завжди просимо. У таких випадках страхові компанії виплачують кошти постраждалим дуже швидко. Думаю, малозабезпеченим родинам будуть допомагати коштами з місцевих бюджетів. На заклади соціальної сфери, які були пошкоджені під час бурі, гроші виділять із місцевих резервних фондів.
Алла САДОВНИК.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також