Вилітаєш з України – плати гроші

5365 0

Ми у соцмережах:

Вилітаєш з України – плати гроші

В Україні почали брати збір за виліт пасажирів

 

Від 7 серпня в Україні почали брати збір за виліт пасажирів. Відповідний закон сьогодні набрав чинності.

Документ визначає особливості стягнення державного мита за кожного пасажира, який відлітає з аеропорту України, і за кожну тонну вантажу, відправленого або який прибув до аеропорту України, повідомляє РБК-Україна.

Закон встановлює ставку державного авіаційного збору за кожного пасажира, який буде літати в межах України, в розмірі 0,5 долара, на міжнародних рейсах - 2 долари.

За кожну тонну вантажу в межах України - 2,5 долара, а в разі здійснення міжнародних перевезень з/в Україну - 10 доларів.

Збір при цьому не будуть стягувати в разі перевезення вищих посадових осіб та офіційних делегацій держав; перевезення гуманітарної допомоги з/в Україну відповідно до актів Кабінету Міністрів; а також у разі польотів, пов'язаних із забезпеченням проведення робіт з ліквідації наслідків стихійного лиха, авіаційних та інших подій, санітарних авіарейсів (у тому числі перевезень тіла (останків, праху) померлого).

Крім того, звільняються від збору в разі перевезень пасажирів, що відносяться до категорії осіб, звільнених від сплати зборів відповідно до закону; при перевезенні дітей в віці до двох років; при перевезенні транзитних пасажирів; пасажирів з сервісними квитками і в разі перевезення менше 10 пасажирів одним нерегулярним рейсом.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також