VIN-код: що це таке і чому його перевірка така важлива

231 0

Ми у соцмережах:

VIN-код: що це таке і чому його перевірка така важлива

В кожної людини є паспорт для ідентифікації особистості. Так само і в автомобіля є унікальні позначення для підтвердження, щоб перевірка авто по номеру чи по VIN-коду проходила швидко та містила усі необхідні дані. VIN у перекладі – це номер ідентифікації транспортного засобу, складається з 17 букв та цифр. В ньому зашифрована важлива інформація щодо ТЗ.

Яку інформацію можна дізнатись з VIN-коду

Маркування авто допомагає пробити номер машини та дізнатися основні дані про транспорт. ВІН-код призначений для кодування технічної інформації (рік випуску, країну виробництва, характеристики двигуна, комплектація), яка допомагає в ідентифікації машини. Знаючи цей номер, за допомогою спеціального сервісу можна дізнатися й інші дані:

  • Експлуатація та обслуговування авто, проходження техогляду, заміну деталей, тюнінгування.
  • Накладені штрафи за увесь час користування, потрапляння в аварії, зміна власників.
  • Існуючі обмеження, чи є майно заставним або знаходиться у розшуку.
  • Дані з панелі приладів (пробіг, інші покажчики).
  • Якщо раніше авто піддавалось відновленню, замінювались важливі комплектуючи, це теж відображається у сервісі.
  • Особливості експлуатації (використання як таксі чи прокатного автомобіля).
  • Технічні параметри (серійний номер, особливості гальмівної системи, тип кузова і підвіски).
  • Підбір запчастин. Більшість постачальників використовує систему VIN-номерів для оптимального підбору та замовлення різноманітних деталей. Можна бути впевненим, що запчастини підійдуть саме до обраної марки.

Найчастіше ВІН-код перевіряють перед купівлею авто. Ці дані неможливо підробити, вони є повними, і майбутній власник має можливість отримати реальну інформацію про покупку. Перевірка триває декілька хвилин та надає можливість гарантувати безпечну угоду, допомагає уникнути шахрайства та зайвих витрат на ремонт.

Де знайти код

Усі коди є унікальними. Виробник не може повторно використовувати цю комбінацію упродовж 30 років. VIN-номер обов’язково вноситься до техпаспорта, гарантійного талону, страхового полісу. Його можна знайти самостійно на незнімних частинах кузова під капотом, лобовим склом, біля крісла водія. Більш детальною інформацією про розміщення коду володіє виробник та спеціалісти сервісного центру.

Маркування не змивається та не щезає з часом. Символи вибивають ручним або механізованим методом:

  • ударний;
  • автоматизований;
  • за допомогою лазера;
  • накатом.

Обов’язковою умовою є чітке читання букв й цифр.

Перевірити VIN-код можна онлайн на платформі CarDetect.in.ua безкоштовно. Це зекономить час та гроші, дасть змогу дізнатись історію транспортного засобу, перевірити страховку, участь у ДТП, пробіг, кількість попередніх власників, чи значиться авто у базах розшуку. Зробити це можна навіть за фото державного номера. Комплексна перевірка використовує різні бази даних (вітчизняні та закордонні) та у найкоротші терміни надає повну інформацію по машину.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також