Вирішення спірних питань в ДТП: чи допоможе відеореєстратор?

982 0

Ми у соцмережах:

Вирішення спірних питань в ДТП: чи допоможе відеореєстратор?

Багато автомобілістів вважає, що запис з відеореєстратора є беззаперечним доказом. Але все не так однозначно. Щоб матеріали з пристрою були прийняті судом до розгляду, потрібно пройти ряд процедур.

Алгоритм дій при ДТП

Якщо ви потрапили у ДТП, і хочете використати запис з відеореєстратора, тоді вам потрібно зробити все можливе, щоб цей матеріал став юридичним документом. Для цього:

1. Донесіть до відома інспектора, що у вашій машині встановлено відеореєстратор.

2. Проконтролюйте, щоб факт наявності запису було занесено до протоколу і зробіть це в присутності свідків.

3. Перевірте чи правильно встановлені час та дата на пристрої.

4. Звірте дані відеореєстратора (модель, серія, марка, вид носія і тип установки) внесені інспектором в протокол із фактичними.

5. Передайте карту пам’яті поліцейському. Вона має бути описана в протоколі до дрібних деталей (навіть до подряпин) і загорнута у конверт. Попередньо зробіть копію запису.

Якщо інспектор відмовляється вносити дані, в пояснені до протоколу укажіть факт запису самостійно.

Достовірними можуть вважатися тільки фото і відео матеріали зроблені на сертифіковані пристрої. Ви легко можете придбати такий відеореєстратор тут. Після покупки зберігайте сертифікат у надійному місці.

Навіть якщо патруль все зафіксував, суддя, на законних підставах, може не долучити запис до справи. І з цим нічого зробити не можна, адже є законодавча колізія, яка дозволяє суду приймати рішення на свій розсуд.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також