Віталій Коваль: Рівненщина - готова, прикордонний периметр - заміновано

752 0

Ми у соцмережах:

фото ілюстративне

Голова ОВА відповів, чи готова область відбити можливий наступ ворога з сусідньої країни.

 - Чи готова Рівненщина відбити напад ворога з боку білорусі? Це запитання чую щодня.  Сьогодні 326 день повномасштабної війни. І ми щодня готуємося до оборони населених пунктів Рівненщини.  На півночі активно будуємо інженерні та фортифікаційні споруди. Протитанкові рови. Усі 229 спільних кілометрів із республікою білорусь зміцнюються настільки, щоб російські війська не змогли пройти вглиб нашого регіону. Якщо влада білорусі дозволить їм розпочати наступ.

 У місцевого населення бойовий настрій. Вважайте – це ще одна армія. Люди готові захищати свою територію. Історично північ Рівненщини – це край партизанської слави. Тут завжди був сильний рух опору. Їх не змогла схилити ні фашистська Німеччина, ні все забороняюча і контролююча радянська влада. Тут живуть люди, які нікому не дозволять прийти до їхніх будинків, образити їхніх дітей, дружин та матерів.

 Місцеві жителі щодня, як добровольці, приходять копати рови проти танків, допомагають робити відповідні огорожі та фортифікаційні споруди. Є й ті, хто постійно працює навіть у святкові дні.

 Додамо до цього Збройні сили України, Територіальну оборону, прикордонні війська, добровольчі формування кожної з 64 територіальних громад нашого регіону. Які щоденно проходять бойові злагодження, відточують навики стрільби, тактику та стратегію війни в умовах їхніх територій.

В нашому регіоні весь прикордонний периметр заміновано. До того ж північ Рівненської області – це суцільні ліси і болота. Тільки безумець наважиться полізти в цей, як ми називаємо, Поліський котел. Північ Рівненщини перетвориться на криваві болота, якщо росія відкриє ще один фронт з боку білорусі.
То чи готова Рівненщина відбити напад ворога з боку білорусі?

Так, ми готові. Готові битися і перемогти за нашу незалежність.
Все буде Україна!  - каже Віталій Коваль.
 

 

 



ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також