«Війна не скасовує ПДР»: Білошицький про ситуацію на дорогах після жахливої ДТП на Рівненщині

930 0

Ми у соцмережах:

«Війна не скасовує ПДР»: Білошицький про ситуацію на дорогах після жахливої ДТП на Рівненщині

Ділянка міжнародної траси Київ — Чоп на Рівненщині, де сталась ДТП із 26 загиблими, не є аварійною.

Про це Суспільному розповіли у Службі автодоріг області. Перший заступник керівника патрульної поліції України Олексій Білошицький в етері "Сьогодні.Головне" зазначив, що наразі ситуація із дотриманням ПДР на дорогах погіршилась.

3 травня о 19:20 біля села Ситне сталась найбільша за кількістю жертв аварія на Рівненщині. За версією слідства, бус, здійснюючи маневр обгону, зіткнувся із бензовозом, а потім ваговоз із пальним врізався у пасажирський автобус. Після цього спалахнула пожежа. У автобусі загинули 24 пасажири та водій, також загинув і водій буса.

- Кожна ДТП з потерпілими і загиблими досліджується, робиться огляд дорожньої мережі. І якщо в конкретному місці можливо вжити якихось заходів з організації руху, зміни розмітки чи дорожніх знаків — вони будуть вжиті. Але є такі ДТП, де правильна розмітка, знаки, організація руху — але є грубе порушення ПДР, і це призводить до жахливих наслідків, — сказав у коментарі Суспільному перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції України Олексій Білошицький.

У Службі автодоріг області Суспільному повідомили, що ділянка у Ситному не входить до переліку проблемних.

- Це місце не є ані місцем концентрації ДТП, ані аварійною ділянкою. Аварійних ділянок на трасі М-06 є більше десятка. Тому говорити, що це стало причиною чи супутнім фактором конкретно у цій ДТП — компетенція слідства. Але нам наразі про це говорити не доводиться, — каже речник шляховиків Дмитро Леонтіюк.

Щодо аварійних ділянок, то їх, зі слів Леонтіюка, обстежують щороку і у 2022-му мали би почати вирішувати проблеми. Однак через війну це поки не робитимуть.

- Ці плани поки відкладені до перемоги над рашистами, коли економіка держави зможе видихнути вільно і ми будемо в змозі розвивати цивільну інфраструктуру, — додав речник Служби автодоріг області.

Перший заступник керівника патрульної поліції Олексій Білошицький вважає, що ситуація на дорогах наразі дещо погіршилась.

- Чомусь у такий важкий для держави період дуже багато водіїв вирішили, що ПДР не діють і їх хтось скасував через війну. Це дуже хибна думка, яка призводить до фатальних наслідків. Війна не скасовує ПДР, вони мають бути дотримані, і патрульна поліція буде за цим слідкувати. В країні має бути порядок, — зазначив поліцейський.

За даними, які надали Суспільному в Нацполіції і прокуратурі, статистика щодо загиблих в ДТП на Рівненщині за останні кілька років така:

2018 рік — 111 загиблих
2019 рік — 133 загиблих
2020 рік — 152 загиблих
2021 рік — 121 загиблий
У 2022 році кількість загиблих у аваріях сягнула майже пів сотні людей. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також