Війна забрала двох бійців з Рівненщини

5421 0

Ми у соцмережах:

Війна забрала двох бійців з Рівненщини

В останню путь провели Едуарда Майкшака зі Здолбунівської громади та Миколу Гергелюка з Березнівської.

Едуард Майкшак, 1968 року народження, проживав у Здолбунові. До лав Збройних Сил України вступив у лютому 2023 року, - повідомили у Рівненській ОВА.

Після навчання на полігоні воював на складних напрямках – Запорізькому та Донецькому. Бійця призначили старшим радіотелефоністом відділення зв’язку взводу зв’язку 421-го окремого стрілецького батальйону. Був відданим справі та мужнім воїном, за що отримав подяку від командира 33-ї окремої механізованої бригади. 28 липня  2024 року старший  солдат Едуард Майкшак загинув у бою на Донеччині. Воїну назавжди буде 56... Поховали Героя у селі Новомильськ.
 
Микола Гергелюк народився 19 грудня 1998 року. Захисник проживав у селі  Поліське на Березнівщині. Після закінчення школи навчався у Рівненському вищому професійному училищі № 1, де у 2018 році здобув професію "Опоряджувальник будівельний". Після повномасштабного вторгнення російських окупантів в Україну Микола відразу повернувся із-за кордону, залишивши роботу, і 18 травня 2022 року став на захист рідної країни від рашистських загарбників. Воїн пройшов навчання, бойову підготовку і у вересні 2023 року долучився до бригади спеціального призначення "Азов". Мав позивний "Тайсон". 26 липня 2024 року старший солдат взводу розвідки спеціального призначення помер у Дніпропетровській обласній клінічній лікарні імені І.І. Мечникова від тяжкого поранення, отриманого 19 липня внаслідок ворожого мінометного обстрілу під час виконання бойового завдання на Донеччині. Батьки втратили єдиного сина. Поховали Героя в рідному селі.
 
 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також