Війна змінила світогляд вірян, і вони хочуть, щоб церкви стали українськими

930 0

Ми у соцмережах:

Війна змінила світогляд вірян, і вони хочуть, щоб церкви стали українськими

На сьогодні 22 парафії московського патріархату на Рівненщині возз’єдналися з Православною Церквою України після початку повномасштабної війни росії проти України.

Нагадаємо, що російський патріарх Кирило благословив військових на війну проти України та навіть подарував ікону командувачу Росгвардії Віктору Золотову. Натомість орк Золотов пообіцяв патріарху, що швидко зламає опір України. Від обстрілів російських військ продовжують потерпати храми в Україні, і серед них - є храми УПЦ Московського патріархату. Предстоятель УПЦ МП митрополит Онуфрій засудив війну Росії проти України та вимагав припинити її. Він звертався до патріарха Кирила, щоб той попросив Путіна припинити війну, але його не почули.

Тим часом віряни, дітей та родичів яких далі вбивають з благословення російського патріарха Кирила, вважають, що в Україні церква має бути українською. Після початку повномасштабної війни росії проти України 22 парафії московського патріархату на Рівненщині возз’єдналися з Православною Церквою України .

Нещодавно відбулися загальні збори Свято-Вознесенської парафії села Вільхівка Рівненського (колишнього Березнівського) району, Свято-Успенської парафії села Висоцьк Сарненського (колишнього Дубровицького) району та Свято-Преображенської парафії села Красне Дубенського (колишнього Млинівського) району. Вони були скликані членами релігійних громад відповідно до вимог Закону України «Про свободу совісті та релігійні організації».

 

Пресслужба Рівненської єпархії ПЦУ повідомила: під час зборів переважною більшістю голосів  цих парафіях було прийнято рішення про зміну підлеглості у канонічних та організаційних питаннях Українській Православній Церкві (Православній Церкві України) шляхом підпорядкування Управлінню Рівненської Єпархії Української Православної Церкви (Православної Церкви України) та шляхом внесення відповідних змін до Статуту релігійної громади. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також