Військовий госпіталь отримав обладнання, яке виялятиме рак на початковій стадії

1425 0

Ми у соцмережах:

Військовий госпіталь отримав обладнання, яке виялятиме рак на початковій стадії

У Рівненському військовому госпіталі з'явилося нове ендоскопічне обладнання. Придбали його за кошт Міністерства оборони. Нове приладдя використовуватимуть, зокрема, для ранньої діагностики патологій кишково-шлункового тракту, у тому числі – виявлення ракових пухлин на початкових стадіях. До цього часу робота в госпіталі проводилась на обладнанні 1994-95-х років.

Також апарат дозволяє проводити низку мікрохірургічних втручань. Нагадаємо, рівненській госпіталь обслуговує службовців військових частин, які входять до оперативного командування "Захід". Для них медичну допомогу надають безоплатно, повідомляє Суспільне.

Нарешті ми отримали цю відеостійку, і це дозволить нашим військовослужбовцям не ходити по іншим закладам, а отримувати діагностичну допомогу в нашому кабінеті, -  каже завідувач ендоскопічного кабінету Олександр Коршиков. - Чому вона експертного класу? Тому що дає змогу записати всі відеоспостереження діагностичні, детально їх вивчити і навіть поділитися з колегами на консиліумах. Ми вже зробили кілька обстежень на новій апаратурі, але продовжуємо і на тій, що була, тобто наш спектр діагностики збільшився у рази.

Світлина від Рівненськія Військового Госпіталя.

Начальник Рівненського військового госпіталя Тимофій Кульчицький: "Це сучасна, експертного класу, ендоскопічна діагностична стійка для відеоспостереження. Це, безперечно, обладнання 21-го сторіччя, це черговий ланцюжок до того, щоб відповідати четвертому рівню надання медичної допомоги по стандартам НАТО. За 18-19-й роки ми отримали сучасний реанімобіль, сучасний рентгенівський комплекс на три робочих місця. На черзі ми вже отримали, і він готовий до застосування, – це комп'ютерний томограф". 

 

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також