Військовий комісар про затриманого на хабарі підлеглого: то була провокація, але хлопець свідомо взяв гроші (ВІДЕО)

3610 1

Ми у соцмережах:

Михайло Гнатів

За останні два місяці на хабарах затримали двох працівників військкоматів на Рівненщині. Сьогодні на прес-конференції військовий комісар Рівненської області Михайло Гнатів розповів про результати службового розслідування.

Так, у вересні було затримано на хабарі у 5500 грн молодшого сержанта Рівненського об’єднаного міського військкомату Костянтина Думітра. Чоловік, за повідомленням правоохоронців, взяв кошти від охочого служити у військовій частині за контрактом.

За словами Михайла Гнатіва, хабар був спровокований правоохоронцями. Мовляв, чоловік уже два дні як служив у військовій частині, коли приніс гроші молодшому сержантові. За словами військового комісара, у військкоматах ще самі готові доплачувати тим, хто погоджується служити за контрактом.

- Деяким нашим службам на кінець року, мабуть, треба план виконувати. То була чистої води провокація, - зазначив військовий комісар.

Але з молодшого сержанта зняли військове звання і його було звільнено зі служби. Як зазначив п.Гнатів, хлопець «свідомо взяв гроші», тому й має понести дисциплінарне стягнення.

Сам хабародавець, до слова, у військовій частині Рівного, за посаду в якій начебто був готовий доплатити, уже не працює. Михайло Гнатів з іронічною посмішкою зазначив, що чоловік сам відмовився від служби і, мабуть, «працює в інших органах».

Дубенського старшину Юрія Новака, який у жовтні взяв 800 доларів хабара, щоб виключити з обліку призовника як непридатного за станом здоров’я, військовий комісар також звільнив і позбавив звання. За словами обласного військового комісара, у п.Новака було 15 років служби за плечима, але він «спокусився».


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також