Вкрадена земля поки що під арештом

1571 1

Ми у соцмережах:

Вкрадена земля поки що під арештом

Чотири роки тому четверо рівнян — Сергій Павлюк, Андрій Дубіч, Микола Горплюк та Ярослав Білик — стали щасливими власниками земельних ділянок на вул. Ярослава Гашека. Коли ж з’ясувалось, що рішення міської ради про виділення цієї землі підроблене, вони почали запевняти, що їх підставили.

Досі слідство не спромоглося назвати тих, хто стоїть за липовими рішеннями, — справа припадає пилом у міському відділі поліції. Раптом про цю справу згадав міський голова Володимир Хомко, заявивши, що має підозру, хто це зробив.

Володимир Хомко, міський голова Рівного:

Є підозра, що це міг зробити один із екс-депутатів міської ради. Крадіжку землі тоді виявили, повідомили громадськості та правоохоронцям. Адже сесія за ці рішення не голосувала. Слідство досі триває, а на землю накладено арешт. Однак остаточну крапку в цій історії має поставити слідство.

Анатолій Чугуєвець, міський депутат, який очолював спеціальну комісію, що вивчала це питання:

Із самого початку роботи нашої комісії з боку тодішнього прокурора міста було упереджене ставлення. Нам одразу сказали, що жодної інформації нам не нададуть. Як тільки ми почали розбиратися у цій справі, то її дуже швидко засекретили, кажучи, що йде слідство. Депутати могли лише з’ясувати, що усі чотири рішення було зареєстровано одним і тим ж державним реєстратором у Рівному. Люди, які отримали землю, стверджували, що нічого про це не знають. Мовляв, хтось просто скористався їхніми паспортними даними. Але жоден з них від земельних ділянок так і не відмовився. Більше того, на одній із ділянок з’явився фундамент. З часом будь-який суддя може ухвалити рішення, що земля справді їхня. Це лише питання часу.

Антон Крук, речник обласної поліції:

— Кримінальне провадження було відкрито через звернення начальника управління земельних відносин міста. Він стверджував, що невідомі неправомірно набули право власності на чотири земельні ділянки по 9 соток кожна. Було проведено низку експертиз, які підтвердили, що рішення підроблені. Однак зараз ще потрібно провести експертизу, щоб встановити розмір збитків. Після завершення досудового розслідування буде оголошено підозру.

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також