Як повідомили з прес-служби облдержадміністрації, за дорученням голови ОДА Миколи Сороки в області створено робочі групи з моніторингу та контролю за цінами на харчові продукти. До їх складу входять фахівці обласних відділення антимонопольного комітету, управління зовнішньоекономічних зв’язків, торгівлі та побутового обслуговування населення, управління у справах захисту прав споживачів, державної інспекції контролю за цінами. Ці групи розпочали перевірки торговельних закладів, ринків, гуртовень у Рівному. Їх мета — виявляти факти зловживань, завищення цін, умисного «притримання» харчових продуктів, які сьогодні користуються підвищеним попитом, а також факти невідповідності документів, відсутності сертифікатів походження та якості на таку продукцію. Як наголосив Микола Сорока: «Мета запровадження таких кардинальних заходів — зупинити штучний ажіотаж, який виник серед населення, а також приструнити будь-які спроби «нечистих на руку ділків» нажитися за рахунок людей, невиправдано піднявши ціни на борошно, крупи
, цукор тощо. Зерно й борошно в області є достатньо для того, щоб забезпечити потреби населення та хлібопекарської промисловості.» Паралельно проводиться щоденний аналіз цінової ситуації в області.






