Власники елітних авто сплатили до бюджету податків значно більше, ніж торік

158 0

Ми у соцмережах:

InfoCar.ua

З початку 2024 року на Рівненщині власники люксових машин сплатили до місцевих бюджетів територіальних громад 2 млн 17 тис гривень транспортного податку. А це на 85 відсотків більше, ніж за аналогічний період минулого року.

Про це повідомили в Головному управлінні Державної податкової служби у Рівненській області. 

Основна сума, а це 1 млн 324 тис гривень, сплачена фізичними особами, що перевищило минулорічні надходження на 876 тис гривень.

Юридичні особи сплатили 692,6 тис грн (+ 52 тис грн до 2023 року).

Платниками транспортного податку є фізичні та юридичні особи, в тому числі нерезиденти, які мають зареєстровані в Україні згідно з чинним законодавством власні легкові автомобілі, що є об’єктами оподаткування. Звертаємо увагу, що об’єктом оподаткування є легкові автомобілі, з року випуску яких минуло не менше п’яти років (включно) та середньоринкова вартість яких становить понад 375 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня податкового (звітного) року.

Враховуючи, що з 1 січня 2024 року розмір мінімальної заробітної плати становить 7100 грн,  об’єктом оподаткування є легкові автомобілі, середньоринкова вартість яких становить понад 2 662 500 гривень. При цьому перелік транспортних засобів, які підлягають оподаткуванню транспортним податком, розміщується на сайті Міністерства економіки України. Варто пам’ятати, що ставка податку встановлюється з розрахунку на календарний рік у розмірі 25 000 гривень за кожен такий легковий автомобіль, що є об’єктом оподаткування.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також