Вночі нардепи з Рівненщини проголосували за ринок землі

2354 0

Ми у соцмережах:

фото ілюстративне

ВР прийняла закон про обіг земель сільськогосподарського призначення.

 Його підтримало 259 народних депутатів України. Проголосувало й троє депутатів з Рівненщини - Дмитро Соломчук («Слуга народу»), Олександр Салійчук «Слуга народу» та Яна Зінкевич («ЄС»).

Інших шість нардепів - Роман Іванісов, Сергій Литвиненко, Віктор М’ялик, Соломія Бобровська, Олександр Ковальчук та Олександр Аліксійчук були відсутніми на нічному засіданні парламенту.

Економічна правда розтлумачує, що передбачає закон:

Перше. У перші два роки буде діяти обмеження на купівлю землі – не більше 100 га в одні руки. З 2023 року обмеження становитиме до 10 тис га в одні руки, як було передбачено останнім проєктом.

Друге. З 2021 до 2023 року право на покупку землі буде тільки у фізосіб. Юридичним особам забороняється купувати землю сільськогосподарського призначення.

Третє.
В перші два роки буде діяти заборона на продаж державної землі.

Четверте. Щодо надання права іноземцям купувати землю позиція не змінилась – питання буде вирішене на референдумі.

П'яте. Іноземцям заборонено купувати землю, що розташована ближче 50 км від державного кордону України, незважаючи на результати референдуму.

Шосте
. Передбачене переважне право орендаря на купівлю. Орендар має можливість передати переважне право на придбання ділянки іншій особі, але про це повинен бути письмово повідомлений власник.

Сьоме.
Мінімальна ціна – не менше нормативної грошової оцінки. До 2030 року.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також