Водії уже не бояться оформлювати європротоколи у разі ДТП без потерпілих

1093 0

Ми у соцмережах:

Водії уже не бояться оформлювати європротоколи у разі ДТП без потерпілих

Одразу після запровадження в Україні у вересні 2011 року механізму спрощеного оформлення ДТП водії відмовлялися оформлювати європротокол, остерігаючись, що страхова компанія відмовить у виплаті відшкодування. Тепер таким способом оформлення ДТП без повідомлення в поліцію та, відповідно, без її втручання, користується усе більше водіїв.

Аби правильно усе оформити, часто користуються послугами так званого єврокомісара. Його послуги платні, але вони є гарантією правильного оформлення протоколу та страхового відшкодування. Європротокол може бути оформлений, лише якщо у результаті ДТП немає травмованих та загиблих, учасники дійшли згоди щодо обставин ДТП, водії-учасники ДТП мають діючі поліси "автоцивілки", у водіїв відсутні ознаки алкогольного чи наркотичного сп'яніння або перебування під дією ліків, очікувана сума відшкодування збитків не перевищує 50000 гривень.

Якщо хоча б з однією з цих умов водій не погоджується, необхідно викликати поліцію. Після оформлення європротоколу водії мають право залишити місце ДТП і не інформувати про це у поліцію. Відповідно, вони звільняються від адміністративної відповідальності за скоєння ДТП. Зауважимо, що у країнах Європейського Союзу оформлення ДТП без участі представників дорожньої поліції почали застосовувати ще в 50-х роках минулого століття.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також