Волинян та рівнян прокуратура хоче покарати за контрабанду в Україну прекурсорів та психотропних речовин

1076 0

Ми у соцмережах:

Волинян та рівнян прокуратура хоче покарати за контрабанду в Україну прекурсорів та психотропних речовин

Прокуратурою області повідомлено про підозру 5 особам, які у складі організованої злочинної групи постачали в Україну прекурсори та психотропні речовини з Польщі.

Їм інкримінують контрабанду прекурсорів та незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення прекурсорів.
Під час досудового розслідування слідчими управління Служби безпеки України в Рівненській області встановлено, що злочинну групу у квітні 2019 року створив та очолив  35-річний житель Рівненської області, до якої залучив ще 4 учасників.

Чоловік підібрав трьох мешканців Волинської області, які купували в Польщі в аптеках псевдоефедриновмісні пігулки «Cirrus» та в подальшому транспортними засобами переміщували їх через митний кордон України з приховуванням від митного контролю з передачею в обумовлене місце для використання спільником (30-річним рівнянином) у виготовленні психотропної речовини «метамфетаміну».

Пресслужба прокуратури Рівненської області повідомила, що під час обшуків за місцем проживання членів організованої групи, які причетні до контрабанди, виявлено та вилучено обладнання для переробки зазначених прекурсорів та виготовлення психотропної речовини «метамфетаміну». Наразі у кримінальному провадженні продовжуються слідчі дії, спрямовані на повне та всебічне з’ясування всіх обставин вчинення кримінальних правопорушень. Відповідно до інкримінованих статей Кримінального кодексу України учасникам організованої злочинної групи загрожує покарання - позбавлення волі на строк від 10 до 12 років з конфіскацією майна.

 

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також