Волинянина відправлять у колонію за неправдиве повідомлення про замінування лікарні і не тільки

952 0

Ми у соцмережах:

обвинувачений - ліворуч

Чотири з половиною роки колонії отримав 40-річний уродженець м. Луцька Роман, який повідомив поліцію про закладення вибухівки в обласній лікарні.

Під час судового розгляду встановлено, що 7 квітня 2018 року Роман, перебуваючи у Луцьку, під час телефонної розмови з працівником поліції погрожував останньому у нанесенні тілесних ушкоджень та застосуванні відносно правоохоронця вогнепальної зброї.

Через три дні, 11 квітня близько 19-ої год. чоловік, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, за місцем свого проживання в квартирі на  вулиці Чорновола, 2А в м. Луцьку, повідомив на «102» завідомо неправдиву інформацію про замінування та підготовку вибуху у Волинській обласній клінічній лікарні.

Після цього обвинувачений, перебуваючи на сходах поблизу своєї квартири, усвідомлюючи факт викриття його поліцією, вихопив з рук працівника правоохоронного органу його особистий мобільний телефон та розбив, чим спричинив потерпіломуматеріальних збитків на суму 2500 грн. А уже через 10 хвилин, умисно тричі вдарив іншого поліцейського у ногу. Потерпілий був змушений звертатися за медичною допомогою до лікарні.

Цьогоріч 7 лютого суд визнав Романа  винуватим за чотирма статтями Кримінального кодексу України: у погрозв насильством щодо працівника правоохоронного органу у зв’язку з виконанням цим працівником службових обов’язків), в умисному заподіянні працівникові правоохоронного органу легких тілесних ушкоджень у зв’язку з виконанням цим працівником службових обов’язків, у завідомо неправдивому повідомленні про підготовку вибуху, які загрожують загибеллю людей і спричинило тяжкі наслідки та в умисному пошкодженні майна працівника правоохоронного органу та і призначено остаточне покарання -  4 роки 6 місяців позбавлення волі.

Вирок суду оскаржили і прокурор, і обвинувачений. Прокурор просив скасувати вирок місцевого суду та збільшити покарання обвинуваченому з 4 років 6 місяців ув’язнення до 6-ти. Натомість обвинувачений, який у суді першої інстанції вину визнав, має на утриманні малолітню дитину, просив змінити вирок та переконував суд призначити йому покарання не пов’язане із позбавленням волі.

Рівненський апеляційний суд заслухавши доводи обвинуваченого, його захисника, міркування прокурора та думку потерпілого, а також взявши до уваги те, що останнім часом почастішали неправдиві повідомлення про замінування, апеляційну скаргу прокурора задовольнив частково, у задоволенні апеляційної скарги обвинуваченого - відмовив.

Мобільний повернули мобільний телефон потерпілому. Суд апеляційної інстанції вважає, що призначене Романові місцевим судом покарання є справедливим, відповідає тяжкості вчинених ним злочинів та особі обвинуваченого. Ізоляція від суспільства є необхідною та достатньою для виправлення й попередження вчинення ним нових злочинів. Обвинуваченого взято під варту в залі суду, повідомляє прес-служба Рівненського апеляційного суду.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також