Володимир Зеленський вручив нагороди олімпійцям Рівненщини та їх тренерам

701 0

Ми у соцмережах:

Володимир Зеленський вручив нагороди олімпійцям Рівненщини та їх тренерам

Президент України Володимир Зеленський провів зустріч з українськими спортсменами – переможцями та призерами XXXII літніх Олімпійських ігор у Токіо та їхніми тренерами. Серед них – і спортсмени з Рівненщини.

Володимир Зеленський відзначив, що нині держава опікується питаннями створення спортивної інфраструктури, посилює увагу до потреб спортсменів і тренерів. Президент розповів, що у вересні, під час візиту в Україну президента Міжнародного олімпійського комітету Томаса Баха буде представлена національна програма розвитку спортивної інфраструктури.

«Ви це відчуєте. Ми побудуємо інфраструктуру, якій заздритимуть інші збірні. Україна буде гідно підтримувати наших великих спортсменів», – заявив глава держави.

Під час зустрічі Володимир Зеленський також вручив державні нагороди атлетам, які завоювали золоті, срібні та бронзові медалі на Олімпіаді-2020, та їхнім тренерам.

Орден «За заслуги» ІІ ступеня отримали срібний та бронзовий призер з плавання Михайло Романчук та бронзовий призер зі стрільби кульової Олег Омельчук.

Тренери спортсменів нагороджені орденами «За заслуги» IІІ ступеня – Олександр Камінський та Петро Нагорний. Також почесне звання Заслужений працівник фізичної культури і спорту України Президент присвоїв Сергію Бондарю, першому тренерові Олега Омельчука.

Нагадаємо, що за завойовані медалі передбачено одноразові винагороди і з обласного бюджету: Михайлу Романчуку - 273 тис. грн, Олегу Омельчуку - 107 тис. грн, їх тренерам – половина від сум. Рівненська ОДА вже підготувала документи для виділення цих грошей на сесію облради. Також адміністрація ініціює перед обласною радою виділення додаткових коштів для переможців.

Упродовж двох років і спортсмени , і тренери будуть отримувати стипендію голови ОДА і обласної ради в розмірі п’яти прожиткових мінімумів. А це на сьогодні понад 13 тис. грн щомісяця.

Ремонт приміщення спортивної школи, де займався Михайло Романчук, буде включено в президентський проект «Велике будівництво» на 2022 рік, повідомляє пресслужба Рівненської ОДА.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також