Вперше за 40 років перевірять стан церков на Рівненщині

771 0

Ми у соцмережах:

Вперше за 40 років перевірять стан церков на Рівненщині

Комісія Міністерства культури України проводить перевірку стану збереження культових споруд на Рівненщині.

Загалом в області є 44 храми, що належать до пам'яток національного значення. Також 163 об'єкти мають статус пам'яток місцевого значення.

26 фахівців (серед них – профільні урядовці, обласні чиновники, представники правоохоронних органів та архітектори) перевірятимуть до кінця червня церкви всіх конфесій, які користуються культовими спорудами. Відповідний наказ оприлюднило Міністерство культури та інформаційної політики.

Начальник відділу історико-культурної спадщини управління культури і туризму облдержадміністрації Юрій Калітинський повідомив Суспільному:

«Це вперше за 40 років моєї роботи Міністерство культури утворило таку комісію. Вона створена для інвентаризації культових споруд – пам’яток архітектури національного значення з метою їхнього дослідження та збереження. Обстежувати будемо всі, які є в області. Їх орієнтовно 50».

Додамо, що найближчим часом комісія обстежить церкву Різдва Богородиці в селі Коритне, Свято-Покровську церкву і дзвіницю у Млинові, Свято-Михайлівську церкву і Свято-Георгіївський собор у Пляшевій. 

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також