Нова вулиця у центрі Рівного - важливіша!

2909 0

Ми у соцмережах:

Нова вулиця у центрі Рівного - важливіша!

У наступному році влада Рівного планує зайнятися прокладанням вулиці, яка має розвантажити центр міста. Проходитиме вона біля житлового комплексу «Театральний» та має сполучити дві вулиці – Сагайдачного та Мазепи. У цей задум міської влади не вписався керівник Торгово-промислової палати зі своєю пропозицією викупити тут земельну ділянку і облаштувати стоянку для двох автобусів установи. Міськрада в цьому проханні відмовила, і це обурило президента ТПП Миколу Ярощука — він заявив, що міська влада це зробила на догоду забудовнику ЖК “Театральний”.

Володимир Хомко, міський голова Рівного, це категорично спростовує:

- У мене є радник з питань архітектури Дмитро Котляров, який запропонував шляхи покращення транспортної ситуації в центрі Рівного. Адже автомобілів у цьому районі дуже багато. Ускладнює ситуацію також присутність двох ринків. Тому Котляров запропонував зробити два односторонні заїзди. Перший - із вулиці Симона Петлюри на вулицю Сагайдачного. Зробити це зараз заважає ресторан «Бочка». Ще тривають переговори з власником ресторану. Сподіваюсь, що зможемо знайти із ним компроміс. Другий - із вулиці Ніколауса Арндта, що біля драматичного театру, до вулиці Мазепи. Зараз цієї дороги немає, але вона з’явиться там у майбутньому. Якби міська рада виділила землю на прохання торгово-промислової палати, то про цю дорогу можна було б забути.

Заяви пана Ярощука про змову із забудовником вважаю надуманими, бо це все робиться на благо міста. Ніяких розмов із забудовником про навмисну відмову торгово-промисловій палаті я не мав. Це підтверджують усі факти, тому я навіть можу звернутися до суду. У мене була розмова лише з п. Ярощуком, якому я пояснив, чому депутати відмовили йому на сесії.

Твердження Ярощука про те, що на місці фабрики дитячої іграшки, де зараз будується комплекс «Театральний», можна було легко зробити автостоянку, гіперболізовані. Бо після занепаду фабрики її приміщення Фонд державного майна продавав на аукціоні. Місто до цього не мало ніякого відношення.

Додамо, що радник міського голови Дмитро Котляров розповів нам свою ідею. Вона полягає у тому, щоб поділити центральну частину міста Рівне на квартали. Якщо вулицю Ніколауса Арндта вдасться продовжити, то це дозволить зробити на вулицях Полуботка та Сагайдачного у перспективі односторонній рух. Вулицю Шевченка розблокують, бо зараз виїзд з неї на вулицю Сагайдачного перекрито. Це комплексне рішення дозволить покращити та впорядкувати ситуацію. У планах також зміни на вулиці Гетьмана Мазепи — аж до вулиці Шевченка. Там пропонують облаштувати дві смуги руху та місця для паркування автомобілів по обидва боки вулиці.

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також